Másutt is vandálkodtak a Rác utcai templom kifosztói?

Székesfehérvár - Június elején kifosztották a Rác utcai templomot, majd nem sokkal utána egy másikat is.

J. Mező Éva

Arany kegytárgyakat,  pótolhatatlan ikonokat, felbecsülhetetlen értékű műkincseket vittek el egyetlen éjszaka alatt betörők a szerb ortodox templomból. Néhány nap múlva kiderült, a Komárom-Esztergom megyei Császár község templomában is vandálok pusztítottak, a XVIII. századi mester, Dorfmeister István öt oltárképét lopták el a  katolikus templomból. A 24 óra napilap munkatársa, Szűr Annamária keresett meg bennünket, hogy azonosságokat vél a két eset között felfedezni. Mindkét kifosztott templom a 81-es út mentén található, és mindkét templomot a közelmúltban bemutatta az MTV Főtér című műsora. Az azonosságokat a rendőrség is megfontolásra méltónak gondolta, Németh-Kész Mónika sajtószóvivő információnkra azt közölte, a nyomozást ebbe az irányba is elindítják. A nyomozás eredményéről  ezidáig semmi hír, legalábis publikus nincs. Meg nem erősített információnk szerint ugyanis megvannak az elkövetők, és hiánytalanul az ellopott műtárgyak is. 
Kedden R. Szabó Ágnes sajtószóvivő annyit közölt, kiemelten kezelik a nagy horderejű  ügyet, a nyomozás folyamatban van, de publikus információt nem adhat. Amint a hírzárlatot feloldják, azonnal értesítést kapunk. A Komárom-Esztergom megyei kollégák is hasonló módon jártak, a két ügyet összevonták, megerősítést információnkra ők sem kaptak. Az érintett egyházak illetékesei pedig az ügyben nem nyilatkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!