Cece

2016.10.18. 13:21

Tűzről pattant tűzriadó Cecén – Különdíj az országos rajzpályázaton

Cece – Tűzvész bármikor bekövetkezhet, és ilyenkor jó, ha tudjuk, mi a teendő. A tűzriadó próbán a nagyobb diákok felelevenítették, a kisebbek pedig elsajátították a tennivalókat.

V. Varga József

A Sárbogárdi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság képviselői tűzoltó bemutató keretében hívták fel a figyelmet a tűzvédelem fontosságára – számolt be a tűzriadóról Győri László pedagógus. A különleges napon a Cecei Általános Iskola tanulói a lánglovagok készenléti szereivel, a tűzoltóautók speciális belső tartozékaival ismerkedtek, szakértői felügyelet mellett kipróbálták a szakfelszereléseket, és testközelből tekintették meg a feszítő-vágó eszközöket.

A sárbogárdi tűzoltók vendégeskedtek a cecei iskolában Fotó: Cecei iskola

A tűzvédelem nem csupán az épületek s azok berendezéseinek megóvása miatt fontos, hanem mert emberéletek is veszélybe kerülhetnek. Hiszen tűzvész bármikor kitörhet, és ilyenkor jó, ha tudjuk, mi a teendő. A kötelező tűzriadó próbán az iskola nagyobb diákjai felelevenítették, a kisebbek pedig elsajátították az esetleges tűzvész esetén a menekülési útvonalat és a szükséges tennivalókat.

Tűzről pattant címmel az Országos Tűzmegelőzési Bizottság még májusban hirdetett rajzpályázatot a lánglovagok izgalmas és egyben veszélyes munkájáról. A cecei 4.a osztályosok a tűzvédelem fontosságát a hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával hangsúlyozták. Alkotásukkal (az új tanévben immár ötödikesek) a pályázaton különdíjban részesültek.

A program résztvevői egy magasra törő vízsugárral búcsúztak egymástól – tette hozzá Győri László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!