Belföld

2011.07.30. 07:13

Közlekedési információk: egy halálos baleset, várható torlódások

Pénteken 160 közúti közlekedési balesetnél intézkedett a rendőrség, közúti balesetben egy ember vesztette életét, 16 baleset súlyos, 43 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

MTI

A Forma-1-es verseny miatt szombaton is élénk forgalom várható, a rendőrség óvatos vezetésre, mérsékeltebb tempóra inti az autóvezetőket.
A hétvégi határforgalomban Zala megyében, Letenye autópálya-határátkelőhelyen várható szombat délig a kilépő irányban, 14 órától 24 óráig pedig a belépő irányban 30-60 perces várakozás. 
Hajdú-Bihar megyében a Forma-1-es nagydíj miatt az ártándi határátkelőnél alakulhat ki 30-60 perces várakozás a hétvégén a reggeli, kora délelőtti órákban. 
Szintén várakozásra lehet számítani a határforgalomban Bács-Kiskun megyében Tompánál és Csongrád megyében a röszkei autópálya-átkelőnél. 
Záhonynál a személyforgalomban 60-180 perces, a teherforgalomban 3 órás várakozásra számíthatnak a közlekedők. 
 

Reggeli torlódás Röszkénél

Az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél a rendőrség szombat délelőtt elterelte a forgalmat a tompai határátkelő felé a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán kialakult több kilométeres kocsisor miatt - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A szabadságukról hazatérő, Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások miatt két órát kell várakozniuk az autósoknak a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán. Az első csoportok már visszaindultak a vakációról, így a belépő oldalon is erős a forgalom - tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt tanácsolja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.
A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes Tompa felé kerülni, a magyar és a szerb autósok pedig a tiszaszigeti átkelőt is választhatják, amely naponta 8 és 18 óra között tart nyitva - mondta a százados.

Ide kattintva tájékozódhat a forgalmi helyzetről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!