Belföld

2011.04.12. 11:53

Tartozás miatt ölték meg a kesztölci férfit

Tizenhárommillió forintos tartozás miatt ölték meg azt a férfit Kesztölcön, akinek a március 17-i meggyilkolásáról hétfőn számolt be a rendőrség. A gyilkosság után három héttel, Szekszárd környékén elfogott elkövető beismerő vallomást tett - mondta el a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

MTI

A sértett a nyugdíját pénzkölcsönzésből szerzett bevételekkel egészítette ki.
Közjegyző előtt kötött kölcsönszerződésükre az elkövető két háza és egy nyaralója biztosított fedezetet, ezt az ingatlan-nyilvántartásba is bejegyezték - tette hozzá Reinhoffer Csaba.
A szerződést még 2004-ben kötötték, az adós éveken át havonta több százezer forintot fizetett az áldozatnak. Amikor elmaradt az esedékes részletekkel, felszólítólevelet kapott tőle. Ezután felkereste kesztölc-klastrompusztai otthonában, vitatkozni kezdtek, majd a 64 éves férfit több késszúrással megölte.
Az ügy felderítésében szerepet játszott, hogy az áldozat számítógépen könyvelte a törlesztéseket, és megőrizte a levélforgalmat. A házához vezető egyetlen úton a helyi takarékszövetkezet kamerája rögzítette az adós gépjárművét, továbbá GPS-ében megtalálták az áldozat címét, és rokonának SMS-ben írta meg, hogy "a H. ügyet megoldottam".
Az elkövető kezdetben panasszal élt a gyanú ellen, majd hajlandó volt magát hazugságvizsgálatnak alávetni, de az első kérdések után összeomlott, és elismerte az emberölést.
Reinhoffer Csaba elmondta: az elkövető ellen jelenleg is eljárás folyik, mert részese volt egy másfél milliárd forintos kárt okozó, gabona-közraktározással és váltóhamisítással kapcsolatos bűnügynek. Azóta alkalmazottként dolgozott, átlagos jövedelemmel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!