Belföld

2010.09.23. 11:52

Ex MSZP-s bocsánatkérése a választóktól

FMH - Kurucsó Péter, az MSZP korábbi debreceni elnöke kilépett a pártból és egyúttal bocsánatot kért a választóktól, amiért magukra hagyták őket, valamint cserbenhagyták a debreceni baloldalt.

MTI

Az önkormányzati képviselő csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a szocialista jelölteknek a most folyó kampányban "nem lehagyni kellene gyáván az MSZP jelét, hanem bátran a nép elé állni és bocsánatot kérni!" 
Kurucsó Péter döntését azzal indokolta, hogy ők, mint "fiatal reformerek" kevesen voltak, hogy jó irányba vigyék a párton belüli rossz folyamatokat mind országos, mind pedig helyi szinten. Hozzátette: a jövőben nem kíván más pártban vagy szervezetben politizálni.
Mint mondta, mostani bejelentését azok a sértő és bántó érzések váltották ki, amelyeket az elmúlt 10 év szocialista pártnál töltött politizálása okozott. Amikor a városi elnökséget elvállalta, egy "fiatal, egyetemet végzett, nyelveket beszélő baloldali csapat" vezetőjeként hitt a megújulásban és ennek reményében adta át négy éve a posztot Zsiros Zsolt jelenlegi elnöknek. 
Megítélése szerint azonban az MSZP nem tudott a baloldal pártja lenni, nem volt képes kezelni az emberek egyre súlyosbodó problémáit, például a munkanélküliség kérdését és az ezekkel járó reményvesztettséget. "Mélységes szégyenemben bocsánatot kérek azoktól, akik azt hitték meghallják, megértik gondjaikat, és remélték, hogy önzetlenül segíteni fognak rajtuk és a magyar társadalmon is" - fejezte ki magát Kurucsó Péter.
Leszögezte: nem a baloldal van válságban, csak az MSZP. Véleménye szerint most a magyar baloldalnak igazi tettekre és őszinte szavakra van szüksége, de erre csak akkor van esély, ha a "hatalmához mindenáron ragaszkodó jelenlegi vezetés" félreáll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!