Minden ügyeletben dolgozóknak

2017.12.27. 07:00

A kórház ügyeleteseit köszöntötték a képviselők

Az ünnepek utolsó napján, december 26-án látogatást tett a megyeszékhely két országgyűlési képviselője a kórházban.

Nagy Zoltán Péter

Vargha Tamás

Ezúttal nem műtőblokkot, neurológiát adtak át, hanem az ápolókat, orvosokat köszöntötték. Vargha Tamás és Törő Gábor azzal a kimondott szándékkal ment a Szent György Kórházba, hogy az ünnepek alatt dolgozó ügyeleteseket felköszöntsék egy kis ajándékkal.

– A tárgyiasult ajándéknak nincs nagy jelentősége, sokkal inkább a köszöneten van a hangsúly! Ünnepek alatt is várják és kiszolgálják a betegeket, sérülteket a kórház dolgozói, amit nem lehet elégszer hálával fogadni – mondta Vargha Tamás országgyűlési képviselő. Hozzátette, hogy ezek az emberek olyan hivatást vállaltak, ami nem ismeri az ünnepet, az éjszakát. – Hasonló feladat a haza védelme is, bár katonáinkkal munka közben kevesebbet találkozik a hétköznapi ember, de ők is végzik a vállalt feladataikat – jegyezte meg Vargha Tamás, aki honvédelmi miniszterhelyettes is.

– Az ápolókat, orvosokat az egész társadalom szívén viseli – ezt már Törő Gábor országgyűlési képviselő emelte ki.

A két politikus, Vargha Tamás és Törő Gábor megemlítették, hogy sokan tartanak ünnepi szolgálatot, például tűzoltók, útfelügyeletek, rendőrök, energiaszolgáltatók, akiknek éppúgy jár a köszönet! A beteg ember kiszolgáltatottsága miatt az ápolók, orvosok kerülnek inkább a figyelem középpontjába.

A kórház sürgősségi és traumatológiai osztályát látogatta meg a két országgyűlési képviselő Fotó: Koppán Viktor

Bár csak szimbolikusnak szánták az országgyűlési képviselők, de az egészségügyi dolgozók örültek az ajándékcsomagnak, valamint Mór legjobb borainak. Utóbbit Törő Gábor vitte, azzal a jelszóval, ha tehetik, koccintsanak egymással az elvégzett munka után.

A kórházi dolgozók nevében Csernavölgyi István kórházigazgató mondott köszönetet, aki ugyan nem volt jelen a látogatáson, de megtudta, hogy munkatársainak kimondottan jólesett a törődés. Az ünnepek alatt az egészségügyi dolgozók, köztük a műszaki és kisegítő személyzet 12–24 órás ügyeletben dolgoztak, azaz 12 óra munka után 24 óra pihenés. Megtudtuk azt is a kórházigazgatótól, hogy a 2017-es karácsonyi ünnepi időszak nem hozott semmilyen túlterhelést. A belgyógyászaton és a traumatológián a betegmozgás átlagos volt, naponta 200 fő. Szeretnék az ápolók és orvosok, ha a közelgő szilveszterkor sem lenne másképp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!