Utazó

2018.02.10. 13:00

Elvarázsol Tenkes vára

A városba indulva kényelmes cipőről gondoskodjunk, mert maga a vár is több kilométeres sétát jelent, de amellett a város több szép látnivalóval csalogatja a turistákat egész évben.

Tóth B. Zsuzsa

A siklósi várból gyönyörű a panoráma minden irányba

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A török hódítás nyomát magán viselő Siklóssal az ismerkedést kezdhetjük a teljesen épen maradt, pártázatos falú várban. A törökök a várban dzsámit építettek, és a mai ferences templomot is muszlim imahellyé alakították annak idején.

A vár ma természetesen múzeum, néhány éve jelentősen felújították a keleti és déli várudvart, valamint kialakítottak egy látogatóközpontot. A múzeumban reneszánsz, 17-18. századi bútorkiállítás, várostörténeti kiállítás várja

a látogatókat. Nézzük meg a Tenkes Kapitánya Panoptikumot és az időszakos képzőművészeti tárlatokat.

A siklósi várból gyönyörű a panoráma minden irányba
Fotós: Tóth B. Zsuzsa

A várkastélyt magas várfalak és védőművek, félköríves tornyok és bástyák övezik. Romantikus sétát tehetünk a belső vár körüli várkerületben, a gyilokjárón a Barbakán és a Kanizsai Dorottya-kert felett. A pinceszinten börtönkiállítás, bormúzeum, az emeleten középkori fegyver- és hadtörténeti kiállítást találunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!