Úrhida

2015.08.16. 15:56

Csülökfesztivál és díszpolgári cím Úrhidán

Úrhida – Az Úrhida-napok programjait pénteken este rock-koncerttel nyitották, szombaton díszpolgári címeket adtak át, vasárnap regionális póniminősítő-versenyt rendeztek.

V. Varga József

Az Úrhida-napok egyik slágerének idén is a csülökfesztivál bizonyult, melyet már tizedik alkalommal rendeztek meg. A nagyszabású, derűs hangulatú főzőcskén tizenkilenc különítmény, számos baráti társaság, egyesület, családi csapat mutatta meg gasztronómiai tudományát szombaton a szabadidőparkban.

A tekintetes zsűri az első díjat a Klima Tamás vezette jenői Furmintka Dűlő Lakói alakulatnak ítélte csülökpacal babbal nevű ételükért. Második lett a Barátság Klub csülökpörkölttel és csülkös gulyással, harmadik a Kutyaütők tejszínes csülkös babbal. Különdíjat érdemelt az Úrhidáért Egyesület körmös csülökpörkölttel.

Amint Bognár József polgármester elmondta: a Falvak Kultúrájáért Alapítvány felhívására adományokat gyűjtöttek a kárpátaljai gyermekek magyarországi üdültetésére.

Díszpolgári címet adott át Bognár József polgármester Jánosi Lászlónak (b) és Farkas Ferencnek
Fotó: V. Varga József

A veteránautók seregszemléjén – a retro jegyében – sokan megcsodálták a kék-fehér, egykori rendőrségi Volgát, az Ikarus 31-es autóbuszt és az 1941-es amerikai Willys MB Jeep-et. A kistérségi nyugdíjas-találkozón Nádasdladány, Sárkeszi, Sárszentmihály és Úrhida szépkorúi adtak egymásnak zenés, dalos, beszélgetős randevút.

A képviselő-testület díszpolgári címet adományozott a korábbi és a jelenlegi alpolgármesternek, Farkas Ferencnek és Jánosi Lászlónak. Úrhida Községért kitüntető címet vehetett át Jánosiné Farádi Tünde, V. Varga József újságíró, Schwarzer Rolf, valamint az Úrhidáért Kulturális és szabadidős Egyesület.

A szórakoztató műsorszámok mindenki kedvére szolgáltak. Fellépett az Úrhidai Táncimádók csapata, a Country Women Club, Petra és a lányok zumbával, a Demon of Hessa gótikus hastáncformáció. Ihos József humoristát Boka és a Klikk, este pedig L.L. Junior követte a színpadon. A tűzijáték után fergeteges utcabál vette kezdetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!