Székesfehérvár

2013.03.27. 21:43

Kampány volt az iskolákban is

Székesfehérvár - Az elmúlt hetekben izgalmas pillanatokat éltek át a Ciszterci, a Tóparti és a Vasvári Gimnázium végzős diákjai is, hiszen komoly kampány, királyválasztás folyt.

Miskei Anita

A tópartis Szászi Áron és osztálytársai már januárban gőzerővel dolgoztak, bevetettek mindent, hogy kampányvideójukkal sikert arassanak. Ebben a munkában Áron segítője volt Schlett Bálint és Jeszenszki Dániel is. No és a szülők, hisz forgattak rendőrautóval, jártak kamerájukkal a bíróságon, s az uszodában is. A sok-sok anyagból végül egy 20 perces rövidfilm készült, a csapatmunka eredménye pedig igazi sikert hozott. A Tóparti gimnázium diákigazgatójává választották Áront, aminek  bizonyítékaként szolgált az iskola kulcsa is. Osztálya mindenben segítette, osztottak zsíros kenyeret, szerveztek előadást, s bepillanthattak  a tanári szoba  különleges világába.

Schandl Márton Ferenc, a Ciszterci királya, Kövér Gergő, a Vasvári uralkodója, valamint Szászi Áron, a Tóparti  diákigazgatója sem talált legyőzőre (Fotó: Lovász Lilla)

A Ciszterci gimnázium végzős diákja, Schandl Márton elárulta, az iskola történetében ez volt a második alkalom, hogy királyt választhattak. A legtöbb szavazatot osztálytársaitól Márton kapta, így ő képviselte az egyébként igen összetartó közösséget. Mely csapatmunkában jeleskedett, mindent beleadtak, végül egy híradó és egy esti mese lett a kampányfilm alapja. Ebben Mártonnak segített Lakner Dávid. A kortesbeszéd megírásában  az osztály által avatott 9. B-s Karácsony Dávid  támogatását nyerték meg. Márton abban bízik, a régóta áhított tanár-diák sportmérkőzést uralkodása alatt megrendezhetik.

A vasváris Kövér Gergőt is megkoronázták. Egy héttel a vasváris napok előtt kezdődött a kampány, amiben osztálytársai, a 12. B, Beöthy Bence és Lázár Viktor segített. Ha lúd, legyen Kövér - így szólt a kampány szlogenje, melyből kiderült, Gergőt egy egész iskola szereti. Ráadásul a bál királynőjét is elnyerte egy táncra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!