Székesfehérvár

2009.04.20. 02:29

Kandúr áriázott a mosdóban

Székesfehérvár - Négy korcsoportban több mint 120-an versengtek a hétvégén az országos Musical bajnokság 2009-en. A megyéből azonban csak féltucatnyian indultak.

B. Kiss László

A folyosón egy egérlányba botlok, a farka a bokáját verdesi. A mosdóban egy kandúr áriázik, láttomra kissé zavartan távozik, az ajtó előtt a kockakövön azonban a kétméteres fiatalember még levág egy spárgát.

A Musical bajnokság 2009 elnevezésű országos énekversenyre az idén - négy korcsoportban - 124-en neveztek, a megmérettetés a hétvégén zajlott Fehérváron, A Szabadművelődés Házában.

A színpadon éppen egy szemüveges, copfos kislány énekel, kezében hatalmas mackóval. El kellett volna döntened, hogy a macinak vagy a közönségnek énekelsz-e inkább - jegyzi meg Szakál Attila táncos, koreográfus, a zsűri tagja a produkció végén. Az a mackó a sapkájáról ítélve ügyvédbojtár, a szájában azonban cumi van... Nem piti - fogalmaz Feke Pál színész, aki a Társulat István királyaként lett országosan is ismert. Intelligens kisugárzásod van, de feleslegesen rohangáltál annyit - teszi hozzá.

Egy oroszlányi kislányról Szabó Szilvia énekművész, a verseny fő szervezője úgy vélekedik: hiányzott a száma elejéről a fölvezető próza, de tavaly óta sokat fejlődött.

A korcsoportból az utolsó énekes mindössze nyolcéves. Produkcióját egyöntetű lelkesedéssel fogadja a zsűri.

Le a kalappal! - gratulál Szakál Attila, s őt Szabó Szilvia is megdicséri. Feke Pál tesz csak egy apró kritikai megjegyzést. Eszerint minden nő, minden lány még szebb, ha mosolyog...

A Musical bajnokság 2009-en a gyerekeknél György Szaffi, a junior kategóriában Bécsi Kamilla, a felnőtt 1-ben Ódor Cintia és Szemerédi Bernadett, az idősebbeknél, a felnőtt 2-ben pedig Szilágyi Tamás végzett az első helyen.

A fődíjat, a nyári fehérvári musical kurzuson való díjtalan részvétel lehetőségét - a zsűri döntése alapján - Szirota Dzsenifer érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!