Székesfehérvár

2009.04.16. 02:28

A szállót eladhatják, ám a bolt megmarad

Székesfehérvár - Mit lehet eladni, mit kellene megtartani, mert gazdaságosabb a bérletbe adás? Ilyen és hasonló kérdésekre keresték a választ tegnap a vagyonbizottság tagjai.

Tihanyi Tamás

A Ráchegy Szállót új értékbecslést követően ismét eladásra javasolja szerdai ülését követően a város közgyűlésének vagyonbizottsága. Gál Péter bizottsági elnök lapunknak tegnap elmondta: a 150 millió forintos irányár már olyan összeg, hogy remélik, sikerül hosszú távra megfelelő befektetőt találniuk, így az ingatlan sorsa rendeződhet. Másként határoztak egy másik épülettel kapcsolatban. A Ráchegy Szállóval szemben ugyanis nem kívánják eladni a székesfehérvári Fő utcán lévő Vajda János könyvesboltot. A vagyonbizottság tagjai úgy látják, a város számára továbbra is a bérbeadás a hasznosítás leghelyesebb módja.

Egy, már nagyon régóta húzódó ügy végére sikerült talán pontot tenni azzal, hogy a Pozsonyi úti Nyitra ABC-áruház környezetének rendezését megoldották. A város, valamint a tulajdonos Gorsium Coop közös beruházást hajt majd végre a megvalósítás érdekében. A megbeszélésen döntött a vagyonbizottság a lakástámogatásokról, s ezzel a grémium a rendelkezésre álló keretösszeg felét használta fel. Ezért - jelentette be Gál Péter elnök - további kérelmek benyújtására van lehetőségük az első lakásra váró székesfehérváriaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!