Sport

2013.05.02. 12:27

Fiatal keret, három éves terv a Sapánál

Székesfehérvár – A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói megkezdték pihenőjüket. A csapat az EBEL-ben is igyekezett, Magyar Kupa győztes lett, és a többség a válogatottban is helytállt.

Silye Sándor

Május elsejével minden játékos szerződése lejárt. Miután kiderült az új edző személye – Marty Raymond -, Ocskay Gábor szakosztály- igazgató és a menedzsment lefolytatta a tárgyalások első fordulóját. De milyen koncepció, fő irányvonal mellett kezdenek az új csapat építéséhez?

Tóth Gergő (balra) és Németh Attila, az U20-as EBYSL győztesei. Ősztől már a felnőtteknél is játszhatnak (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

- Három éves tervet készítünk, az edzőkkel és a játékosokkal is 2 plusz 1 éves szerződést kötünk. Új összetételű, sok fiatalból álló bő keretet – 28-30 fő – alakítunk ki. Sok fiatal tehetségünk van, szeretnénk, ha a tavalyi csapatból és az Akadémia együtteseiből kiválasztottak erősítenének bennünket. Olyan csapatot szeretnénk, amelyik harcol, küzd, bár most még nem elvárás, hogy a négy közé kerüljünk, az első évben azt szeretnénk, ha nem könnyen, de a rájátszásba, azaz az első nyolc közé jussunk.

- Marty Raymond ismeri a fiatalokat ?

- Az edzőválasztás fontos része volt, hogy az elmúlt két évben a Medvescsak Zagreb szakvezetőjeként látott bennünket játszani, így igen, ismeri a játékosokat. A kétszeri itt tartózkodása alatt sok mindent elmondtunk neki. Vezetésével olyan csapatot szeretnénk kialakítani a 3 év alatt, amely meghatározója lehet az EBEL-nek, és a magyar jégkorongnak az azt követő években. Erre biztatást adnak az Akadémia tehetségei, a 3 év alatt 7-8 fiatal lehet akár a magyar válogatott meghatározó egyénisége. De a válogatott is 3-5 éves koncepció alapján dolgozik, együtt mehetünk hát előre.

- Nézzük kik azok a játékosok, akik főszereplői lehetnek eme építkezésnek?

- A tavaly itt lévő külföldiek közül Frank Banhammel tárgyalunk, és még 4-5 légióst akarunk szerződtetni. Szeretnénk megszerezni a külföldön játszó magyarok közül Vast, Kógert, sajnos Bartalis elígérkezett svéd csapatához, pedig vele is számoltunk.  Augusztusban magyar felmenőkkel rendelkező tehetséges külföldi jégkorongozók számára Székesfehérváron kiválasztó tábort rendezünk, a levelezéseket elkezdtük. A jövő év(ek) várható csapatába kerülést illetően az alábbiakkal tárgyalunk. Kapusok: Bálizs, Rajna. Védők:  Tokaji, Vas M., az  ifjabb Pozsgai, Orbán, Hetényi, Varga, Rusk, lesz két légiós hátvéd, akiket még keresünk. Csatárok:  Benk, Sikorcin, Magosi, Mihály, Kovács, a fiatalok közül többeknek lesz esélye, abból Némethnek, Kocsisnak,Tóth Gergőnek  a legnagyobb, ha nem is azonnal, de odakerülhet Erdély, Sárpátki, Vincze, Szabó D. Hozzájuk jöhet 3, legfeljebb 4 külföldi támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!