Labdarúgó NB I

2021.12.04. 20:13

A Debrecen ellen szakadt meg a ZTE rossz sorozata

A Zalaegerszeg 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

 A hazaiak ezzel megszakították négy bajnoki meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, a hajdúságiak pedig egymás után harmadik élvonalbeli találkozójukon sem tudtak nyerni.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Zalaegerszegi TE-Debreceni VSC 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg, 712 néző, v: Csonka

   gólszerzők: Koszta (26.), Ubochioma (70.), illetve Dzsudzsák (66.)

   sárga lap: Zimonyi (45.), Sankovic (47.), illetve Deslandes (26.), Ferenczi J. (82.)

Zalaegerszeg:

Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi - Halilovic (Spoljaric, a szünetben), Sankovic - Zimonyi (Ubochioma, 69.), Tajti (Nimaga, 78.), Skribek (Németh D., 87.) - Koszta

Debrecen:

Gróf - Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi J. (Babunski, 88.) - Dzsudzsák, Varga J. (Korhut, 85.), Baráth P., Bódi (Soltész, 78.) - Ugrai (Sós, a szünetben), Németh (Tischler, 56.)

Kiegyenlítettnek tűnő labdabirtoklás mellett valamivel veszélyesebben futballozott az első félidőben a hazai együttes, amely a hivatalos statisztika szerint pontosabban célzott, mint riválisa. A zalaiak hat próbálkozásából öt kapura ment, egyből pedig gól született, miközben a hajdúságiak csak négyszer kísérleteztek, s csak két alkalommal találták el a kaput.

Fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, mégis sikerült egyenlítenie a Debrecennek: a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból vette be Demjén kapuját. Nem tartott azonban sokáig a DVSC öröme, a csereként beálló Ubochioma ugyanis egy perccel a pályára lépése után újra előnyhöz juttatta a zalaiakat. A lefújásig a vendégek már nem tudtak újítani, így pont nélkül távoztak Zalaegerszegről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!