Sport

2016.12.27. 19:15

Az Alba Fehérvár KC kézilabdázói a karácsonyi ünnepek után ismét dolgoznak

Székesfehérvár - A női kézilabdázók az ünnepeket követően, kedden délelőtt ismét munkába álltak, készülnek a pénteki, Verseci úti bajnokira.

Horog László

Az ünnepeket megelőzően Balatonbogláron, a NEKÁ-nál vendégeskedtek, a magyar U19-es válogatottal találkoztak, és arattak kínkeserves, egygólos győzelmet (31-30), a minden élvonalbeli egylet számára kötelezően lejátszandó, ám a bajnokságba nem számító találkozón. A fehérvári másodedző, Siti Eszter szerint a győzelmet megszerezték, de a találkozót nagyon gyorsan el kell felejteni. Főleg úgy, hogy december 30-án, pénteken 17 órakor itt az újabb feladat, a Békéscsaba látogat a Verseci úti csarnokba. A székesfehérváriakhoz hasonlóan az ENKSE is elmarad a várakozástól, a viharsarkiak a 12. helyén várják a folytatást, 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel, az Alba 3 siker mellett 5 kudarcot számlál, ezzel a 9. helyen tanyázik a pontvadászaton. Utolsó bajnokijukat könnyedén nyerték, az MTK csapatát fektették két vállra hazai pályán, 30-22-re. Deli Rita vezetőedző biztosra veszi, a folytatásban jobban teljesítenek. A nemzetközi kupában nem lehet panasz a lányokra, százszázalékos teljesítménnyel jutottak az EHF-kupa csoportkörébe, a Vistal, a Roman és a Michalovce legyőzésével. Január 7-én, szombaton Oroszországban, a Kubany Krasznodar vendégei, előzőleg a Magyar Kupában lesz jelenésük, január 4-én, szerdán a Mosonmagyaróvárt fogadják a 3. fordulóban. De a legfontosabb most természetesen a december végi, Békéscsaba elleni derbi.

A brazil beállós, Daniela Piedade visszavonult a válogatottságtól, csak a fehérvári klubra figyel Fotó: Molnár Artúr

A lányok a karácsonyt szeretteik körében töltötték, előzőleg jó hangulatú rendezvényeken vettek részt. December 19-én egymást ajándékozták meg - előzőleg mindenki kihúzta valamelyik társának a nevét, akit meglepett valami ötletes megoldással -, majd a klub évzáróján, 22-én, nívós műsorral jelentkeztek. Utolsóként léptek színpadra, előzőleg a klub összes, utánpótlás együttese mutathatta meg zenés és táncos képességét.

- Az ünnepeket követően, kedden délelőtt jó hangulatú, labdás edzésre került sor, délután pedig erőnléti munkát végeztek a játékosok - közölte Siti Eszter másodedző. - Szerdán két, labdás gyakorlásunk lesz, valamint videózunk is, a hétvégi ellenfél, az Előre játékát elemezzük. Természetesen győzelemre készülünk pénteken, itthon kell tartanunk a két pontot.

Az ellenfélnél főleg a beállósra, Zöldi-Tóth Katalinra - több, mint egy évtizede Fehérváron is pattogtatott - és a szerb átlövőre, a mindig veszélyes Leposava Glusicára kell különösen ügyelni. A Fehérvárnál mindenki egészséges, leszámítva a szerb Jelena Lavkót, az átlövő az Eb-n szenvedett vádlisérülést, majd január közepén játszhat újra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!