Sport

2015.01.17. 20:15

2014-ben a Fehérvár-rali volt az év versenye

Szombaton este tartotta évzáró és díjkiosztó ünnepségét a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség a Park Inn Radisson Budapestben. Ahol Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere az év legjobb versenyének kijáró díjat vehette át a kitűnően szervezett és rendezett 2014-es Fehérvár-raliért.

Matók János

A nyári rendezés után learatott babérokat, az év legjobb versenyének kijáró díjjal fejelte meg a 2014-es Fehérvár-rali, az MNASZ szombat este tartott díjkiosztó ünnepségén. Székesfehérvár önkormányzatának nevében Mészáros Attila alpolgármester, és Matók Ádám magyar bajnok pilóta, a szervezőbizottság tagja vette át a díjat.

- Az MNASZ különdíját vehettük át Matók Ádámmal együtt, miután a Fehérvár-ralit minősítették 2014. legjobb versenyének. Számunkra, a város számára ez egy hatalmas elismerést jelent, hiszen a több éves kihagyás után, a raliba való visszatérés első évében Székesfehérvár ismét bizonyított. Köszönet érte Lakatos Róbertnek, a szervezőbizottság elnökének, és Matók Ádámnak, és mindenkinek, aki hozzájárult a Fehérvár-rali kiváló rendezéséhez, szervezéséhez. Már a futam után közvetlenül rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől és a nézőktől egyaránt. Számunkra ez azt bizonyította, hogy jó döntés volt az önkormányzat és a közgyűlés részéről a rali rendezése. Amit a szervezőkkel együtt, reményeink szerint az idén is folytatni tudunk - mondta a díjátadás után Mészáros Attila.

Ami a versenyzők pozitív elismerését illeti, a legjellemzőbb a Fehérvár-ralin abszolút győztes pilóta, Herczig Norbert cselekedete volt: miután a díjkiosztón átvette a díszes serleget, azt köszönete jeléül – a mezőny nevében is – azonnal átadta az önkormányzatot képviselő Mészáros Attilának, mondván, a pilóták és navigátorok nagyon régen nem érezték már magukat olyan jól egy hazai versenyen, mint a fehérvári futamon. A díjat immár másodszor ítélték a Fehérvár-ralinak, s a szempontok között a szakági vezetők, s ami lényeges, a résztvevők véleményét is figyelembe veszik.

Ahogy azt Mészáros Attila említette, reményeik szerint 2015-ben is megrendezhetik a futamot. Lapunk úgy tudja, a fehérvári önkormányzat közgyűlése tárgyal majd a versenyről, s amennyiben a képviselők megadják a zöld jelzést, úgy ismét tízezrek lepik el a várost és környékét. Mely tény városmarketing szempontból is kimondottan jelentős, a szállás-, és vendéglátóhelyek tekintélyes bevételéről már nem is beszélve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!