Sport

2014.08.07. 11:15

A seregélyesi Penzer László a fogathajtó kontinensviadalon

Seregélyes, Piber - A legutóbbi, Fábiánsebestyénben megrendezett Duna-Alpesi Kupa után a most hét végén zajló kontinensviadalon is rajthoz áll a Seregélyesi Lovas Club versenyzője, Penzer László.

Gosztola Gábor

A gyakorlatilag kettesfogat Európa-bajnokságnak is titulált esemény az idei évben az ausztriai Piberben kerül megrendezésre. A helyszín tökéletes, a szervező csapat rutinos, komoly tapasztalattal bíró stáb. A bírók a szakma elismert tagjai: C: dr. Klaus Christ (GER), S: Borka József (HUN),  V: Jiri Kunat (CZE), P: Alfred Steinacher (AUT), R: Hanspeter Rüschlin (SUI).

Jó versenynek nézünk elébe! Tizenegy nemzet összesen 40 kettesfogathajtója száll versenybe a rangos megmérettetésen, köztük 13 magyar versenyző! A kettesek mezőnyén felül az egyesfogatok is szép számban gyűltek össze, hiszen 9 nemzet 32 versenyzője áll rajthoz, köztük 3 magyar versenyzővel.

Szerdán délután zajlottak az állatorvosi vizsgálatok. Jól indult a verseny, hiszen Penzer László (Seregélyesi LC) fél 5 körül vezethette fel lovait, melyek mindegyikét rendben találta az állatorvosi kontrollért felelős csapat.

Penzer László a Seregélyesi Lovas Club A-kategóriás hajtója (Fotó: fejerfogat.eu)

 

Csütörtökön a díjhajtás versenyszámára kerül sor, melyen esélyesként indulnak a mieink. A csapatvilágbajnok ifjú Nagy Tibor mellett a 2012-es DAK díjhajtásában Lázár Vilmos mögött 2. Margitai Sándor is, illetve a tavaly remeklő, és csak az utolsó pillanatban a vb-keretből kimaradó Nyúl Zoltán is komoly reményeket fűzhet az első versenynaphoz. Penzer kicsivel 15 óra után hajt majd a négyszögbe.

Penzer László komoly erőssége a maratonhajtás, és ha a díjhajtásban tudja hozni az 50 pont körüli eredményt, komoly esélyei maradnak a folytatásra.

Ahogy megszokhattuk a legutóbbi világeseményeken, és már-már a hazai versenyeken is, a magyarok erősségének számító vasárnapi akadályhajtás is tartogat majd izgalmakat. Gondoljunk csak a tavalyi vb drámai eseményeire és arra, hogy ifjú Nagy mellett a teljes magyar csapat remek akadályhajtással hajrázott, és ért el történelmi remek eredményt.

Drukkoljunk együtt a magyaroknak és Lackónak Piberben!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!