Sport

2014.02.21. 20:00

A Kecskemét ismét legyőzte a bajnoki címvédő Alba csapatát

Nem, nem és nem, az Alba Fehérvár ezúttal sem találta a Kecskemét játékának a hatásos ellenszerét az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokságban. Nem véletlen, hogy 58 ponttal nem is lehet megnyerni egy meccset.

Matók János

A hazaiak szerezték meg a vezetést Jovanovics triplájával, amire Supola duplája volt a válasz. Aztán Deraszimovics 3 pontosával 12-6-ra vezetett a Kecskemét, de később Barone közelebb lopta az Albát. Nagyon kevés kosár esett az első negyedben, az is azt jelentette, hogy az alföldiek halogató, a játékot lassító taktikája érvényesült.

A második negyed folytatását lekorírozták a felek: Wittmann triplája ült, erre Tóth Norbert közelről válaszolt, 18-12. Karahodzsics büntetőből növelte a hazaiak előnyét, s az, hogy nem szakadt le jobban a látogató, az Barone pontjainak köszönhető. A 17. percben aztán Moore triplája is csont nélkül landolt, majd Hobbs kosara után az eredményjelzőn 29-27 állt, ami a határozottabb védekezésre utalt az Alba részéről. Az első félidő utolsó momentuma Jovanovics büntetője volt, a kettőből csak egyet értékesített, így 3 pontos hazai előnnyel zárult az első félidő. Vagyis semmi sem dőlt el.

Hobbsnak sem ment túl jól, öt pontot szerzett a mérkőzésen

A szünet után előbb Somogyi kiegyenlített, de az exfehérvári Wittmann újból betalált a körtén kívülről, majd Jovanovics is ezt tette, ráadásul kétszer egymás után, újra 9 pont (42-33) volt a különbség a hazaiak javára. Pillanatokkal később sajnos Pongó Martin középtávoli dobása is talált, így már 55-43-ra ment a Kecskemét, s ez a tény egy ilyen kosárszegény meccsen nagy előnynek számított.

Nem találta az ellenszert az Alba Fehérvár a Kecskemét játékstílusa ellen, az alföldiek szinte a lassító sztrájk jegyében daráltak, s ezt a vendégek hibái színesítették. Ez már előre vetítette a mumus győzelmét, ami végül is megvalósult. Mert valljuk be: ki lehet kapni egy rangadón 10 ponttal, na de úgy, hogy csak 58 egységet szór a vesztes csapat... A Magyar Kupával együtt harmadszor csapott össze egymással a két csapat, s összesítésben 2-1 a Kecskemét javára. Persze, semmi sincs veszve, de a rájátszásra alaposan fel kell készülni Wittmannékból.

- Gratulálok kollégámnak és csapatának, nagyon jól játszottak. Sajnos mi mentálisan nem voltunk ott a pályán. Javítanunk kell a butaságainkon, mert attól függetlenül, hogy valaki idős vagy fiatal, mindenki követ el hibákat. Nálunk 26 éves a legidősebb játékos, elég fiatal csapat vagyunk, ha fel akarjuk venni a harcot a legjobbakkal, mint például a Kecskemét, akkor egy lépéssel előrébb kell lennünk, és nem veszíthetjük el a koncentrációnkat - nyilatkozta a bb1.hu-nak a meccs után Carlos Frade.

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 68-58 (15-10, 18-20, 20-13, 15-15)

Messzi István Sportcsarnok,

Vezette: dr. Vígh P., Kapitány G., Gorka Sz.

Kecskeméti TE: WITTMANN 11/9, Mészáros 2, Djeraszimovics 12/3, JOVANOVICS 18/12, KARAHOD-ZSICS 14, csere: PONGÓ MARTIN. 11, Pongó Máté, Bencze, Hegedűs. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Alba Fehérvár: TÓTH P. 13, SUPOLA 12, Moore 6/3, Tóth N. 8, Somogyi 5, csere: Blaskovits 5/3, Hobbs 5/3, Juhos 2, Szanati 2, Olah, Timkó. Vezetőedző: Carlos Frade. 

Ezek is érdekelhetik