Sport

2013.09.10. 10:33

Fogathajtás: Vida Károly a megyei bajnok

Cece - A győztes kiléte már ismert: Vida Károly a 2013-as megyei bajnok. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokáért Tóth Roxána, Semjén Attila, Ihász Béla, Taligás Menyhért és Kiss Olga mérkőzhet meg.

V. Varga József

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság utolsó fordulóját a dél-mezőföldi településen rendezik meg szeptember 21-én, szombaton.

Amint Gosztola Gábor, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának elnöke és Csuti Péter elnökségi tag elmondta: a 2013-as bajnoki cím sorsa a kálozi fordulót követően már eldőlt. Vida Károly (Kálozi LE) 35 pontos előnye behozhatatlan, mögötte viszont sűrű a mezőny, hiszen Tóth Roxánának, Semjén Attilának és Ihász Bélának közel azonos számú pontja van, de az őket követő Taligás Menyhért, Kiss Olga kettősnek is van még esélye, hogy az első három között végezzen.

Vida Károly előnye már behozhatatlan (Fotó: V. Varga József)

A megyei fogathajtó-szabályzat szerint a hajtók által elért kilenc legjobb eredmény alapján rangsorolnak a szezon végén, magyarán tizenegy pontszerző verseny esetén a két legrosszabb pontszámot minden versenyző esetében törlik a végleges pontok megállapításakor.

A bajnokság utolsó fordulója előtt, a fentiek alapján így fest az első hat sorrendje: 1. Vida Károly (Káloz, 141 pont), 2. Tóth Roxána (Sárbogárdi LE, 106), 3. Semjén Attila (Mezőszilasi LSE, 104), 4. Ihász Béla (Seregélyesi LC, 101), 5. Taligás Menyhért (Sárbogárd, 94), 6. Kiss Olga (Nagylóki LE, 93).

A megyei bajnokság első három helyezettje kvalifikálja magát az októberi országos döntőre - tette hozzá Gosztola Gábor és Csuti Péter.

A megyei csapatbajnokságban is eldőlni látszik a sorrend. Íme, a jelenlegi állás: 1. Tóth Roxána - ifjú Ihász Béla - Ihász Béla (263 pont), 2. Vida Károly - Gnyálin János - Vámosi István (189), 3. Semjén Attila - Domokos Géza - Csontos Gyula (180).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!