Sport

2013.08.13. 22:00

Fontos főpróba a csehek elleni mérkőzés a labdarúgó válogatottnak

Szeptemberben Romániában játszik létfontosságú világbajnoki selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott, amelynek főpróbájára szerdán, 20.30-tól kerül sor a Puskás Stadionban Csehország együttese ellen.

MTI

Alig több mint egy esztendeje az első válogatottságát ünneplő Gyurcsó Ádám góljával legyőzte Csehországot a magyar válogatott idegenben, felkészülési mérkőzésen.

Nos, a fehérvári szélső azóta először maradt ki a nemzeti együttes keretéből, viszont ismét címeres mezt húzhat a Videotonból Kovács István és Juhász Roland. Sőt, ha a híreknek hinni lehet, mindketten a kezdőcsapatban kaphatnak szerepet.

Juhász Roland újra kezdő lehet a magyar válogatottban (Fotó: Fási László)

- Ez nemcsak egy szimpla tesztmérkőzés számunkra, hanem egy komoly erőfelmérő, amelyen szeretnénk meghatározó játékot bemutatni még akkor is, ha legutóbb a tavaly júniusi, prágai találkozón ránk erőltették az akaratukat - mondta keddi sajtótájékoztatóján Egervári Sándor szövetségi kapitány. A szakember hozzátette: ez a találkozó fontos állomás a válogatott őszi céljainak eléréséhez, mivel a gárda szeptember 6-án Bukarestben játszik sorsdöntő világbajnoki selejtezőt.

- Szeretnénk ősszel összesen hat tétmérkőzést játszani, ehhez már a csehek ellen is fegyelmezett, jó játékot kell mutatnunk - folytatta a tréner utalva arra, hogy reményei szerint az együttes eléri a pótselejtezőt jelentő második helyet a selejtezőcsoportjában.

A sajtótájékoztatón Vanczák Vilmos, a Sion légiósa elmondta, a románok elleni vb-selejtező előtt a szerdai mérkőzés jó erőpróba lesz a csapatnak, igaz, a keretben mindenki különböző edzettségi állapotban várja az összecsapást.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Kádár Tamás - Varga József, Pintér Ádám - Koman Vladimir, Kovács István, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!