Sport

2013.05.07. 16:16

Miskolc-rali: Matók Ádám új navigátora

A hétvégi Miskolc-ralin már a rutinos Kecskeméti Balázs lesz Matók Ádám navigátora a Hondában.

Matók János

A bajnokság idei második futamán, a szombaton kezdődő Miskolc-ralin már új navigátor ül be a Tobak Team Hungary versenyzőjének, Matók Ádámnak (Honda Civic Type R3) az autójába.

Kecskeméti Balázs lesz Ádám új navigátora a Miskolc-ralin (Fotó: Soós Attila)

A váltásról a tavalyi magyar bajnok Matók Ádám az alábbiakat mondta:

- Sajnos a látásom, főleg az éjszakai körülmények között nem a legjobb, de korábbi versenytársam és navigátorom, Szabó K. Tián is hasonló problémákkal küszködött. Ezért közös elhatározással úgy döntöttünk, hogy váltunk. A Miskolc-ralin teszünk egy kísérletet, az a rutinos Kecskeméti Balázs - aki korábban Tobak Zoltánnak is navigált már - ül be mellém az autóba, aki szintén azt a versenyzői iskolát képviseli, mint Tián, arról nem beszélve, hogy édesapja Magyarország egyik legjobb navigátora volt a maga idejében, így szinte Balázs vérében van a szakma. Már volt egy közös tesztünk Balázzsal késő esti körülmények között, s minden a legtökélesebben alakult.

Érthető a csapat döntése, hiszen szombaton 19.18-kor kezdődik az első gyorsasági, amíg a 6. vasárnap hajnalban 2 óra 33 perckor rajtol majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!