Sport

2013.02.13. 21:04

A remény és a valóság

A Sapa Fehérvár AV19 felnőtt jégkorongozói szerdán folytatták, az U20-as csapat játékosai pedig elkezdték az EBEL középső körét. A fiatalok győztek, a felnőttek nem.

Silye Sándor

Vajon a felnőtt együttes tagjainak használt a szünet, vagy sem? A külföldieknek azért, mert nem kellett meccseken bizonyítaniuk, míg a magyaroknak azért, mert válogatott meccseken bizonyíthattak Mindenesetre a torna győztes magyar válogatott visszatérő játékosai láthatóan jó érzéssel várták az újabb megmérettetést. Hiába, a három győztes meccs és a torna sikere javíthatta az önbizalmat. No és a csapat idegenben játszhatott, és a középső körben ott még csak nyert. De az is motiválhatta a játékosokat, hogy visszavágjanak a Dornbirner EC-nek a fehérvári 1-0-ás sikerükért.

Meglehet, hogy a Sapa magyar válogatottjai önbizalma növekedett a lengyelországi válogatott tornának köszönhetően, de ez Dornbirnben csökkenhetett. Mindjárt a mérkőzés 6. percében, amikor Kozek talált a fehérváriak kapujába. Az osztrákok csatára annyira belejött a góllövésbe, hogy az első három hazai találat mindjárt az ő nevéhez fűződött, 1-0. Az első szakaszban nem esett már több találat, igaz, a hazaiak támadtak többet, és Durcónak kellett többször beavatkozni a játékba az újabb gól elhárítása érdekében.

 

A Sapa kapusa, Munro mindent megtett a mérkőzésen, de a fehérvári csapat végül mégis kikapott (Fotó: Fási László)

A középső játékrészből még alig telt el 3 perc és Kozek másodszor is betalált, 2-0. A játékrész közepén Horváth éltette a fehérvári reményt (1-1), de az öröm 6 percig élt, hogy aztán 3 perc alatt teljesen össze is essen, előbb Kozek, aztán Bois is a magasba emelhette a kezét, miután megzörgették a  székesfehérváriak hálóját. Egyre halványult hát a továbbjutásba vetett hit. A záró szakaszban sokáig nem történt semmi, aztán 57 másodperc alatt éledt az elveszett hit, előbb Bailey, majd Mihály is betalált, 4-3. Ami bó egy percig tarthatott, Henrich rongálta a a vendégek reményeit. Az 58. percben Munro lejött, így kettős emberelőnyben játszhatott a Sapa, de már gól nem esett. A csapatnak a vereséggel csak matematikai esélye maradt a rájátszásra.  A többi eredmény: Ljubljana-Innsbruck 5-3, Salzburg-Znojmo 4-3.

Az U20-as csapat a csoport negyedik helyezettjét, a Vienna Capitals srácait fogadta. A fehérváriak 3-0 (1-0, 2-1, 0-0)-ra nyertek, a hazai gólokat Pillok, Rusk és Varga szerezte.

 

 

 


Dornbirner EC-Sapa Fehérvár AV19 5-3 (1-0, 3-1, 1-2)

Dornbirn, 2130 néző, vezette: Berneker, Veit, Hofer, Nikolic.

DEC: Desrochers (1) – D’Aversa, Printz, Aquino (3), Henrich 1, Keith (3) – Magnan-Grenier, Slivnik, MacMillan, Kozek 3, Mitchell – Tuma, Aarsson, Bois 1 Feichtner (1), Hauszle – Trummer, Fussenegger, Wilfan, Philip, vezetőedző: Dave MacQuinn.

Sapa: Munro – Orbán, Sille, Magosi, Bailey 1 (1), Benk – Durco, Pratt, Novak, Sikorcin, Banham – Hetényi, Horváth 1, Kovács, Vas M. (1), Sofron (2)– Tokaji, Pozsgai, Hajós (1), Metcalfe (1), Mihály 1, vezetőedző: Jan Neliba.

Kiállítások: 16 illetve 12 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!