Sport

2012.09.22. 18:20

Videoton: Osztályozókönyv a Genk elleni mérkőzés után

A Videoton labdarúgó-csapata csütörtökön, késő este fejezte be 3-0-ra elvesztett Euróa Liga-meccsét Genkben, vasárnap, 16.30-tól pedig a Győrrel játszik bajnokit a Sóstói stadionban.

Bobory Balázs

Gólarányában kissé eltúlzott vereséget szenvedett első Európa Liga-csoportkörös mérkőzésén a Videoton, a Genk ugyan megérdemelten nyert, de három találattal semmiképpen sem volt jobb csütörtök este. A fehérváriak elképesztően kihajtották magukat, emelt fővel jöhettek le a pályáról. Vasárnap már bajnoki rangadó következik a Győr ellen, de mi még értékeljük személyenként a belgák elleni csatát.

Mladen Bozsovics: A hálóőrnek az első félidőben nagyot nem kellett védenie, az első gólnál talán határozottan kijöhetett volna, de ezt nehéz megítélni. A fordulás után két bravúrja is akadt, a további gólokról nem tehetett, összeségében jól védett.

Alvaro Brachi: A jobbhátvéd ludas az elő gólban, hiszen nem ugrott fel a csatárral fejelni és messze is volt tőle. Kevésbé tudta ezúttal segíteni az akciókat, nem ez volt az eddigi legjobb meccse.

Caneira: Bár három gólt kapott a Vidi, ezért legkevésbé a belső védőpáros hibáztatható, a portugál kemény volt és határozott, sallangmentesen futballozott, ahogy szokott.

Vinícius: Párharcait ő is többnyire megverte, nem kímélte testi épségét, amikor egy-egy belgával találkozni kellett. A hajrában a brazil védő is ment előre, belépett hátulról a játékba, de nem segíthetett.

Stopira: A zöld foki-szigeteki válogatott balhátvédnek talán ez volt az eddigi legrosszabb meccse. Az első gólnál csúnyán megverték a vonal mellett, de a második találatnál is lemaradt De Ceularról. Több van benne.

Tóth Balázs: Az egykori genki kedvenc nagyon igyekezett volt együttese ellen, két távoli lövéssel akarta szomorítani az őt imádó drukkereket. Sokat futott, hangyamódra dolgozott addig, amíg le nem cserélte Paulo Sousa.

Nikola Mitrovics: Nagyon nem ment a játék a szerb középpályásnak, ennyi labdát nem szokott eladni. Talán azért hagyta őt fent Sousa Tóth helyett, mert egy pontos passzt, egy jó indítást várt tőle. Most ezek nem jöttek...

Walter Lee: Szorgoskodott, ügyeskedett, de rengeteg volt a hiba a játékában, ezen a meccsen kissé súlytalannak is tűnt, kapura pedig egyáltalán nem veszélyes.

Sándor György: Hatalmas munkamennyisége most is megvolt, de nem tipikus irányító, most is hiányoztak az utolsó fineszes passzok. Remek futballista, lesz és volt is ennél sokkal jobb meccse.

Filipe Oliveira: Próbálta néhányszor meghúzni a bal oldalt,. Sőt, befelé indulva is próbált veszélyt okozni, de kevésszer találkozott a labdával. Persze az ő posztján sok múlik a társakon is, de most kevés volt a használható labda.

Torghelle Sándor: A szokásos nagy harcát megvívta, azonban legtöbbször háttal áll a kapunak, amellyel akkor lehet hatékonyabb, ha felállt védelem ellen játszik a Vidi.

A cserék közül Gyurcsó Ádám volt a legaktívabb: a válogatott szélső nagyszerűen szállt be, két kemény lövéssel nyitott és lendülete sok gondot okozott a belgáknak. Kovács István fürgén mozgott a bekkek között, de keveset volt játékban, míg Nikolics Nemanjának ezúttal nem sikerült csodát tennie húsz perc alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!