Sport

2010.07.31. 02:27

Holéczy Roger örömmel jött - Fentről vezérelték újra Fehérvárra a centert

Székesfehérvár - Közönségkedvencnek számított Holéczy Roger, amíg a Sapa Fehérvár AV19 (akkor még Alba Volán) jégkorongozója volt. Most visszatért a sikerek helyszínére.

Bobory Balázs

Roger megmaradt ugyanolyan mosolygós, jókedélyű fiatalembernek, mint amilyennek annak idején megismertük. Okos, fineszes játéka, remek passzai, gyors cselei, szemfüles góljai sokat jelenthetnek a fehérváriak számára az új idényben. Az elmúlt szezonban a Vasas Starsban és a válogatottban is bizonyította, alkalmas a nagy feladatok megoldására.

- Nagyon jó érzés újra Fehérváron lenni, én is boldog vagyok, és látom az embereken, hogy ők is örülnek nekem. Rengeteg szép emlék fűz a városhoz, ezek mind-mind feltörnek bennem - meséli a center.

Holéczy pont akkor távozott, amikor a Volán bebocsátást nyert az EBEL-be, ezért még nem ismeri testközelből az osztrák liga légkörét.

- Bevallom, nem éreztem túl jól magam, amikor közölték, hogy Jan Jasko nem számít rám a keretben - folytatta Roger. - Úgy készültem, hogy visszatérek Fehérvárra, hiszen nagyon jól éreztem magam itt, és a játék sem ment rosszul. Most úgy alakult, hogy megkerestek, és visszatértem ide. Sosem magam keresem az utamat, talán egy fenti erő vezet. Amikor először ideigazoltam, ifjabb Ocskay Gábor vett a szárnyai alá, nagyon jó barátok lettünk, rengeteg közös tulajdonságot ismertünk fel egymásban. Éppen akkor rakoncátlankodott a szíve, de mindenképpen játszani akart. Elképzelhető, hogy ismét ő vezetett vissza a kék-fehérekhez.

A 33 esztendős csatár az elmúlt három évből az elsőt a svéd harmadosztály Gislaveds együttesénél töltötte, majd következett két szezonra a Stars, ahol egyértelműen húzóembernek számított.

- A szlovéniai világbajnokság után mondta valaki, hogy Ocskay Gábor megkeres majd, de ezt nem nagyon akartam elhinni. Aztán a szakosztály-vezető tényleg felhívott, és leültünk beszélgetni. Azonnal nem mondhattam igent, mivel a Starsnál Kangyal Balázsék rengeteget segítettek nekem, mindenben számíthattam rájuk, ám éppen Bill volt az, aki azt mondta: ne habboz, ragadd meg a lehetőséget . Balázs azt is hozzátette, ez még a Starsnak is jó, mivel egy EBEL-együttes igazol a klubjától.

Roger munkába állt, és keményen odateszi magát a felkészülés során, csakúgy, mint a többi játékos:

- Mindig is az volt az álmom a pályafutásom során, hogy egy maximalista társaság tagja legyek, ahol csak a lehető legjobb eredmények elérésére fókuszálnak játékosok. Úgy érzem, a Sapa Fehérvár AV19-nél mindenki egyirányba húz. Az EBEL hatalmas kihívás a számomra, kemény liga, sok kanadai játékossal, így tengerentúli stílussal. Várom a svéd edzővel a közös munkát, úgy tudom, centerként számítanak majd rám. Jó lesz találkozni a közönséggel is, nagyon szeretem a fehérvári drukkereket, akik mindig rengeteget segítenek a mérkőzéseken. Sokáig szeretnék játszani előttük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!