Sport

2009.05.30. 02:29

Egy esély maradt

Székesfehérvár - Ma eldől, hogy ki végez előkelő helyen a női kézilabda NB I rájátszásában az 5-8. helyért játszók csoportjában. A Fehérép-Alcoa FKC-nak ehhez nyernie kell.

Fejér Megyei Hírlap

A fehérépesek az egy ponttal előttük álló ASE-Consulis-HNKC, a Hódmezővásárhely együttesével játszanak ki-ki mérkőzést. Az alföldieknek egy pont az öröm forrása lehet, de úgy gondoljuk, Triscsukék jobb csapatot alkotnak, és nyernek. Ha. Ha olyan elánnal játszanak, ami minden akadályt elsöpör az útjukból, ha erősek, ügyesek, taktikusak és okosak lesznek. Minderre képesek, meg ahogy az egész bajnoki évben láttuk, ennek az ellenkezőjére is... De nyilván tisztában vannak vele, mi múlik ezen a csatán, mert győzelem esetén indulhatnak a nemzetközi kupában, márpedig ez a jövő szempontjából elengedhetetlen!

- Eddig is az döntött, képesek vagyunk-e csapatként játszani, össze tudjuk-e kapni magunkat? Ma két csalódott társaság csap össze, így nagy szerep jut az erősebb mentalitásnak. Hogy kiktől várok a szokottnál is többet ma? Azoktól, akik képesek a meccset eldönteni: az átlövőinktől! De minden poszton van olyan játékosunk, aki előre tudja vinni a csapat szekerét. Azt várom, hogy aki a pályán van, tegye a dolgát, adja tudása maximumát. Ennek az összetételű együttesnek ez lesz az utolsó lehetősége, hogy megmutassa a közönségének, igenis jók, és jobbak a Vásárhelynél - is - mondta Sótonyi László vezetőedző.

- Nagyon keményen készültünk, biztos vagyok abban, mindenki oda teszi magát, mert látom a társakon az elszántságot! - tette hozzá Krisztina Triscsuk átlövő.

A két csapat a rájátszásban Vásárhelyen 31-30-at játszott. Ennyivel éppen elég lenne győznie a ma este, 18 órakor kezdődő összecsapáson a Fehérép-Alcoa FKC-nak is. Az április végi meccsen az ellenfél legeredményesebb játékosa a korábban Fehérváron is játszott Wolf volt 7 góllal, őt Nikolajenko, Koroknai 6-6, Gertsmár 4, a hajdan a fehérváriakat és az újvárosiakat is erősítő Lovász (3) követte. A Vásárhely a legutóbbi fordulóban a Dunaújvárost 45-27-re verte, Fülöp, Nikolajenko 7-7, Koroknai, Wolf 6-6, a volt újvárosi Nagy I. 5 jeleskedett.

Adott a feladat, győzni kell és kész. A Fehérép-Alcoa FKC képes erre, de a közönség is arra, hogy kihajtsa a lányokból a sikert. Gyerünk hát, tegye mindenki a magáét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!