Sárkeszi

2016.10.23. 15:39

Évtizedek tisztelete, megbecsülése

Sárkeszi – A hatszáz lelkes kis falu szépkorú polgárait köszöntötték szombaton a faluházban. Műsorral, vendéglátással, jó szóval.

V. Varga József

- A szívünk, a lelkünk nem öregszik – emelte ki köszöntőjében Farkas Gyuláné, Marika polgármester az idősek napi ünnepségen, szombaton a faluházban. A tiszteletről, a megbecsülésről beszélt, a dolgos évekről, az örömökről és bánatokról. Az ifjabb generációk kötelességéről. – Legyenek büszkék arra, amit megtapasztaltak, amit tudnak – hangsúlyozta -, mert vannak olyan dolgok, amit csak önök tudnak.

Bányóczki Jánosné, Mariska néniről nem is mondanánk, hogy már kilencvenkét éves. Az isten éltesse!

Fotó: V. Varga József

 

A kisfalu két legidősebb lakóját külön is köszöntötte az önkormányzat. A 92 esztendős Bányóczki Jánosné, Mariska nénit fia kísérte el az ünnepségre, a polgármester asszony ajándékcsomaggal, Kőhegyi László alpolgármester virágcsokorral kedveskedett az idős asszonynak. A 90 éves Kovács Kálmán bácsi nem tudott eljönni a faluházba, őt otthonában keresik majd fel a falu vezetői.

Bauer Regina és Rimán Alex verset hozott minden nagyszülőnek, Pénzes Zsuzsanna diákjai A kis hercegből idézték a szeretet gondolatait verses, zenés összeállításukban, a közeli Ősiből a Gólyahír táncosai operett melódiákra ropták a színpadon.

A finom vacsorát végül ötfajta rétessel koronázták meg a vendéglátók, a fehérasztal mellett egymás egészségére koccintottak, jóízűen diskuráltak a derék sárkesziek, s az örökzöld dallamokra, bizony táncra is perdültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!