Sárkeresztúr

2016.08.12. 17:50

Közösségfejlesztés Sárkeresztúron

Sárkeresztúr - Kilencvenegymilliárd forintból folytatódik a komplex telepprogram - jelentette be tegnap Czibere Károly államtitkár Keresztúron.

V. Varga József

Augusztustól 91 milliárd forint áll rendelkezésre a komplex telepprogram folytatására - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Csillagháznál, a legalább 60 százalékban romák által lakott település déli szegregátumában tartott tegnapi sajtótájékoztatón. A telepprogramok lényege nem a lakásépítés vagy -felújítás, hanem a komplex közösségfejlesztés - fejtette ki lapunknak Czibere Károly.

Telepi séta: Varga Gábor, Czibere Károly és Csutiné Turi Ibolya
Fotó: V. Varga József

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: nehéz sorsú közösségről van szó a falu esetében, az iskolában csaknem százszázalékos a roma gyerekek aránya. Szép és igaz a falunk neve, sár is, kereszt is, úr is - idézte a helyi kötődésű Bella István költő gondolatát (Keresztúri litánia). A szegregált területeken élőket a program révén visszavezetik a mindennapi életbe, és képessé teszik őket az önfenntartásra.

Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület vezetője a korábbi telepprogram kaposvári sikereiről szólt. Csutiné Turi Ibolya polgármester kiemelte: a nyertes pályázatok megvalósítása mellett a közmunkaprogramok számos válfaja megjelent és megerősödött a faluban. Mindezek a képzésekkel ötvözve biztosítják a segélyes létből vagy a teljes ellátatlanságból egy lépcsővel való feljebb jutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!