79-en adtak vért

2021.11.14. 11:00

Kormánytisztviselői véradást szerveztek Fejér megyében

Idén ősszel is megszervezték az immár hagyományos Kormánytisztviselői Véradó Hetet a minisztériumokban és a kormányhivatalokban, együttműködve a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal.

duol.hu

Rendszeres véradásokra mindig nagy szükség van annak érdekében, hogy a vérellátás zavartalan maradjon, és mindenki azonos feltételekkel férjen hozzá a vérhez és a vérkészítményekhez, írja a Fejér Megyei Kormányhivatal. Minden egység levett vérből háromféle vérkészítményt állítanak elő, s ezeket akár három különböző beteg is megkaphatja. Innen ered a Vérellátó Szolgálat jól ismert jelmondata: „Adj vért és ments meg három életet!”

Ennek fontosságát átérezve a Fejér Megyei Kormányhivatal is csatlakozott az eseményhez. A véradásra november 10-én került sor Székesfehérváron, a hivatal Népegészségügyi Főosztályának előadótermében, ahol 79 kormánytisztviselő adott vért önkéntesen, hozzájárulva ezzel a folyamatos és biztonságos vérellátáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!