Rendőrségi

2015.02.18. 11:15

Lopott rendszámmal, jogosítvány nélkül

A székesfehérvári rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfival szemben, aki személygépkocsiján lopott rendszámtáblákat helyezett el.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy lepsényi férfival szemben.

J. Dánielt azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy 2014. április 4-én hajnalban egy székesfehérvári bevásárlóközpont tetőparkolójában lelopta egy ott parkoló autó rendszámtábláit.

A 25 éves elkövető az eltulajdonított hatósági jelzéseket magyarországi forgalmi engedéllyel és rendszámmal nem rendelkező autójára szerelte fel. A férfi az ilyen módon meghamisított rendszámú személygépkocsival közlekedett, amikor 2015. január 30-án Nádasdladányban igazoltatták és elfogták a járőrök.

A gyanúsított kihallgatása alkalmával elmondta, hogy a lopott azonosítókat nagy körültekintéssel választotta ki. Szándékosan olyan táblát tulajdonított el, amelynek kezdőbetűjét a saját kocsija gyártási évére adták ki és még a műszaki érvényességre vonatkozó matricát is ellenőrizte. A fenti bűncselekmények elkövetésén túl a gyanúsítottnak azért is felelnie kell, mert vezetői engedély nélkül vett részt a közúti forgalomban.

A rendőrség a napokban befejezte a nyomozást és az illetékes ügyészségnek vádemelést javasolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!