Rendőrségi

2013.05.06. 15:21

Fénysorompókat rongáltak rézért a kábellopó élettársak

A móri nyomozók hétfőn fogtak el egy párost, akiket kábellopással gyanúsítanak.

feol.hu

Bodajk, felső vasútnál, a főúttól kb. 200 méterre található 410-es szelvényszámnál lévő vasúti jelzőberendezés rézkábelét tulajdonították el mára virradóra, melynek során a fénysorompó működése megszűnt. A közelmúltban ez volt a negyedik alkalom, hogy ilyen lopás történt ezen a helyen.

A móri nyomozók hétfő délelőtt forró nyomon indultak az elkövetők után. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően pedig pár órán belül kattant is a bilincs az elkövetők kezén. A szálak a 28 éves bodajki K. Zoltánhoz, valamint annak élettársához, a 29 éves F. Veronikához vezettek.

(Fotó: rendőrség)

A párosnál a rendőrök házkutatást tartottak, melynek során a hétfő reggelre eltulajdonított kábeleket meg is találták, és le is foglalták. Ugyanúgy, mint azokat a cipőket, amiknek lenyomata egyezett a helyszínen rögzített cipőlenyomatokkal. Ezen kívül egy vasfűrészt is lefoglaltak a detektívek, amit valószínűleg a tettesek a bűncselekmény elkövetéséhez használtak. Ezen tárgyakat a rendőrök szakértői vizsgálatra küldik meg.

Miután elfogták a nyomozók a párost, előállították őket a Móri Rendőrkapitányságra, ahol nagyobb értékre folytatólagos egységben elkövetett lopás bűntett, valamint többrendbeli vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!