A megunhatatlan linzertészta

2017.12.03. 10:00

Baracklekváros, diós kosárka

Tavaly karácsonyra sütöttem meg először ezeket a kosárkákat. Nagy sikere volt, jól illett az ünnepi menühöz, ajánlom mindenkinek!

FMH-információ

A készre sült diós kosárka

Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg búzarétesliszt, 15 dkg búzaliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 db tojássárgája. A habhoz: 2 db tojásfehérje, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió. A töltelékhez: 15 dkg sárgabaracklekvár.

A készre sült diós kosárka

Elkészítés: A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát. Kinyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Kosárkaformába rakjuk a tésztákat, a kosárkákat pedig tepsibe állítjuk szépen egymás mellé. Nekem nincs formám, én muffinformát kentem meg vékonyan olajjal, abba raktam a tésztát. Minden kosárba rakunk egy kanál lekvárt. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, belerakjuk a darált diót, ezt a krémet belekanalazzuk a kosárkákba. 180 C-fokon körülbelül 20 perc alatt sül készre. Figyeljük, ne szárítsuk ki!

Muffinformában a tészták

Ez az eredeti recept. Én annyit változtattam rajta, hogy a krémbe nem tettem bele az összes cukrot. Nekünk túl édes lett volna. A krém nem lett elég az összes tésztához. Szerintem azért, mert a muffinforma nagyobb, mint a kosárforma, így több tölteléket nyelt el. A maradék tésztából linzerkarika készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!