Pusztaszabolcs

2014.05.11. 16:45

Elviszik a görög táncot és zenét délre

Május 16-án Pécsen, a Zsolnay Negyed-ben tartja Görög táncházát a Pyrgos együttes.

Klecska Ernő

Az együttes tagjai görög táncházi zenés műsorukkal felelevenítik a görög tájak szépségét, a mediterrán hangulatot, s a buzuki felejthetetlen hangjával szórakoztatják a hallgatóságot. Régi, hagyományos görög népzenét játszanak. Produkciójuk színes eleme a tányértörés bemutatása szólótánccal, valamint a hastánc. A közönséget is megtanítják a görög tánclépésekre nem véletlenül olyan nagy a sikerük, hogy már sokadszorra invitálják őket a Mecsek lábához.

A Pyrgos együttest minden településen szívesen látják (Fotó: Gárdonyi Géza Művelődési Ház)

 

Amikor a Pyrgos Néptánc Együttes színpadra lép, a görög nemzeti kultúra és a görög táj kel életre. Szinte érezzük a hegyek, a festői szigetek, a morajló tenger és ragyogóan kék ég mediterrán varázsát. Táncaik a görög nép életét, szokásait és érzéseit fejezik ki fogalmaznak, nem minden alap nélkül.

A műsorban a régi, hagyományos görög népzene valamint néptánc a központi elem tánctanítással. Két buzuki és az ének jelenik meg élőben. Eredeti a görög zene és táncosok görög népviseleti ruhában ropják lebilincselő látvány nagyszínpadon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!