Programok

2017.08.14. 12:34

A Magyar népdal napja Csíkkal, Ghymessel, pesti Rackákkal Martonvásáron

Martonvásár – A Magyar népdal napja igazából két nap, s negyedszer rendezik meg a kisvárosban szeptember 16-17-én. Az országos ismertségű és rangú esemény nem véletlenül került Martonvásárra, itt az országban az elsők között alapítottak művészeti iskolát, s oktatják magas színvonalon a néptáncot, népzenét. Az őszi hétvégén gazdag programkínálattal várják a helyieket s a vendégeket a rendezők.

Zsohár Melinda

Fellépnek a Langaléta Garabonciások, a Bahorka társulat, a Netz produkció családi örömzenével és -tánccal. A 450 fős gyermekkórust a Csík zenekar kíséri szeptember 16-án, 14 óra 30-kor, őket követi a Magyarpalatkai Banda Erdélyből, táncosokkal, énekesekkel.

Délután népzenés divatbemutató a Dűvő zenekarral, a Parno Graszt, majd a Páva-döntős Sarjú banda a Csík kíséretében. A tűzijáték után Ferenczi György és az 1-ső pesti rackák muzsikálnak, majd éjféltől táncház a legjobbakkal.

Másnap déltől este hatig folyamatosan utcazene- fesztiváloznak, fél egytől a Dankó Rádió egyenes adásban közvetít a Magyar Népdal Napja helyszínéről.

(A fotók a tavalyi falunapon készültek!)

A helyi művészeti iskola és fúvószenekar fellépései után 16 órától a Ghymes együttes ad koncertet a martonvásári Emlékezés terének fesztivál-központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!