hétvégi ajánló

2019.12.06. 12:28

Adventi úszóverseny, gyógynövények és mézeskalács – Ezek a megyei programok várnak

Nem tudod még, mit csinálj a hétvégén? Adunk pár tippet!

V. Varga József

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Advent

Vasárnap (december 8.)

Székesfehérvár, 10–19 óra: Jótékonysági és kézműves vásár a Püspöki palota Adventi udvarában.

Bicske, 9 óra: Adventi úszóverseny a tanuszodában. 14–18 óra: Gyertyagyújtás és adventi forgatag a Hősök terén (kirakodóvásár, kézműves-foglalkozás, színpadi műsorok). Mikulásvonat. Mikulásház a Kultúrkúriában.

Csákvár, 15.30 órától: Advent a Szabadság téren. Kisvonat. Térzene és gyermekfoglalkozás. Gyémánt Gospel Kórus. Gyertyagyújtás. 17.45 óra: Pál Dénes énekel.

Lovasberény, 17 óra: Advent a művelődési ház udvarán. Gyertyát gyújt a Lovasberényi Katolikus Egyházközség.

Martonvásár, 11 órától: Szeretetünnep (BBK). Mézeskalács-város kiállítás. Kreatív kuckó. Szeretetvendégség. Karácsonyi vásár. Hang Drum. Betlehemes játék. 17 óra: Apacuka-koncert.

Mezőfalva, 15.30 óra: Gyertyagyújtás a Piac téren. Műsor és vendéglátás: óvodás és iskolás gyerekek, nyugdíjasklub, mozgáskorlátozottak klubja, nagycsaládosok, motorosok és hagyományőrzők, tűzoltó egyesület.

Mór, 16.30 óra: Gyertyagyújtás a Szent István téren. Czachesz Gábor alpolgármester köszöntője és Ambrózy Tamás katolikus plébános adventi áldása. Ünnepi műsor.

Nagylók, 17 óra: Gyertyagyújtás a közösségi házban. Műsort adnak az óvodások.

Nagyvenyim, 14 óra: Játszóház a Búgócsiga Családi Napközivel. Az Aranyudvar mesezenekar interaktív koncertje. Adventi kirakodóvásár a művelődési háznál. A település karácsonyfájának közös feldíszítése. 16 óra: A Fontana Női Kar, a Szent Cecília Énekkar és Zenekar, az Aranydaru Dalkör, valamint az Aranydaru Nyugdíjasklub műsora. 17 óra: Gyertyagyújtás. Vendéglátók: a nyugdíjasklub és a Nagyvenyimi Táncegyüttes.

Nádasdladány, 16 óra: Adventi vasárnap a Gróf Nádasdy Ferenc Általános Iskola szervezésében a közösségi házban. Műsor, ünnepi vásár, szeretetvendégség.

Polgárdi, 17 óra: Polgárdi advent a művelődési házban és a városi piacon. Oszi és a Boszi és a Mikulás – a Hahota Gyermekszínház előadása. Megérkezik a Mikulás a városi piacra.

Sárbogárd, 18 óra: Gyertyagyújtás az önkormányzat és a Sárbogárdi Református Egyházközség szervezésében a városháza előtti téren.

Székesfehérvár, 13–17 óra: Adventi hétvége a Pelikán Galériában. Házigazda: Mosberger Róbert Akopiko és Varga Gábor Farkas. Falinaptár készítése a Papírforma’val (Simon Ágnes és Varga Gábor Farkas).

Székesfehérvár, 14 óra: Mesedélután Törökné Antal Máriával a Fekete Sas Patikamúzeumban.

Székesfehérvár, 17 óra: „Aranyat, tömjént, mirhát”. Fűszerek és gyógynövények a Bibliában. Fráter Erzsébet előadása a patikamúzeumban.

Székesfehérvár, 17.35 óra: Nyári Alíz és Nyári Edit műsora az Adventi színpadán.

Székesfehérvár, 18 óra: A második adventi gyertyát Róth Péter alpolgármester és Botos József, Székesfehérvár díszpolgára gyújtja meg a város adventi koszorúján. 18.05 óra: A Mits-Horváth Quartet koncertje (Mits Márton, Horváth Dávid, Varga Szabolcs, Vörös Tamás) az Adventi színpadon.

Itt a Mikulás!

Vasárnap (december 8.)

Csákvár, 8.45 óra: Mikulás-túra a Csákvári Természetjáró Egyesülettel. Gyülekező a buszmegállóban, indulás 9 órakor. Az útvonal: Csákvár, Vadászkápolna, Csákvár.

Martonvásár, 10 óra: Mikulás-futás a Havasi Gyopár Futó Egyesülettel a Brunszvik-kertben.

Pátka, 10 órától: A település Mikulásának megállói: Vasút utca, Buda Éva boltja, posta, református általános iskola, Kossuth és Petőfi utca kereszteződése, Petőfi utcai gazdabolt.

Motoros felvonulás

POLGÁRDI A polgárdi illetőségű Fekete Sas Motoros Nemzetség idei utolsó programjára készül. A Mikulás-motorozás névre keresztelt rendezvényüket tavaly indították hagyományteremtő szándékkal. A felvonulás három települést érint, Polgárdin kívül Lepsénybe és Mezőszentgyörgyre is ellátogatnak, a polgárdi-tekerespusztai szociális otthonban szintén tiszteletüket teszik, ahol a lakók tavaly is nagy örömmel és a motorok iránti kíváncsisággal fogadták őket. Polácska Marcsi, a Fekete Sasok elnöke és párja, Horváth Péter kifejtette: motorozásuk célja, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek, természetesen a motorok és a Mikulások látványán túl némi szaloncukorral és ünnepi versekkel is megspékelve az akciót. Gyülekező december 8-án 10.30 órától törzshelyükön, a benzinkútnál, indulás 11 órakor rendőrségi felvezetéssel. A Sasok mindenkit várnak a vasárnapi motorozásra: robogóval, motorkerékpárral vagy quaddal – pirosban!

Koncert

Vasárnap (december 8.)

Székesfehérvár, 17 óra: Király Martina koncertje a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben.

 

Nagy programajánló cikkünket itt találod, a Vörösmarty Könyvtár programjait pedig itt olvashatod.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!