lime és segway

2021.09.18. 19:00

Kikapcsolódva tanulhatunk Székesfehérváron

Környezettudatosságra épülő, kétnapos családi rendezvénnyel készülnek a szervezők a Sóstó Természetvédelmi Területen és a Látogatóközpontban.

Baráth Eszter

Az állami támogatásból megvalósuló program első eleme volt, hogy a városban közlekedők egy hónapon át ingyen próbálhatták ki az elektromos autóbuszt, második lépésként elkezdtek kialakítani egy töltőállomást, szeptember utolsó hétvégéjén pedig egy kétnapos rendezvény következik. Mészáros Attila elmondta, a Zöld Busz program köré épülő eseményen számos olyan elem kap helyet, amely valamilyen formában kapcsolódik a környezetvédelemhez.

A Zöld Busz mindkét napon körjáratként közlekedik, amivel ingyen utazhatnak a rendezvény helyszínére. A programok között szerepel „zöld” robotika – digitális élménypark, Ökoterasz, RePlacc, öko­túra és meseösvény is. Az érdeklődők találkozhatnak a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársaival, de seg­way és Lime kipróbálására is lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!