szponzorált tartalom

2021.03.01. 15:36

A fogyáshoz elsősorban elszántság kell és egy jó keto diéta

Fotó: Zu Kamilov / Shutterstock.com

Semmi újat nem mondunk azzal, hogy ma szerte a világban emberek tízmilliói küzdenek a túlsúllyal. Ez az állapot elsősorban az egészségtelen életmód, a mozgásszegény életvitel és a nem megfelelő táplálkozás következménye. Természetesen ezen lehet segíteni, és korunkban ez nem feltétlenül jár sok lemondással, vagy nagyon megterhelő fizikai erőkifejtéssel sem. Csodaszerek persze nincsenek, de egy jó ketogén diéta megalapozhatja az életmódunkban történő és eredményekkel is járó változást.

Szénhidrát, a kilók királya

Talán mindenki hallott már arról, hogy a szénhidrátokban gazdag ételek, mint például a fehér kenyér, tésztafélék, cukros ételek felelősek az elhízásért.

A feladat nagyon egyszerű, vélhetik sokan, ki kell zárni a szénhidrátokat az étrendünkből, és már le is fogytunk. Ez persze nem ennyire könnyű, hiszen egyfelől a szervezetnek bizonyos mennyiségben szénhidrátokra is szüksége van, másfelől ételeink jó része ilyen vagy olyan módon eleve tartalmaz szénhidrátot.

Érdemes ezért megfontoltan eljárni, és a ketogén diétához fordulni kézzel fogható eredményért, ami egészségünket sem veszélyezteti.

A diéta lényege, mint az a Ketomix.hu oldalról kiderül, hogy megnövelt proteinbevitellel és csökkentet szénhidrátfogyasztással jár. Gondosan megválogatott és finoman hangolt összetételű minőségi alapanyagokból készülő teljes értékű ételek és kiegészítők segítségével fogyhatunk.

Aki ezt a fajta utat választja a fogyáshoz, szinte tökéletesen biztos lehet az eredményességben, csupán pár egyszerű szabályt kell betartania. A diéta kortól és nemtől függetlenül alkalmazható, szinte bárki nyugodtan belevághat

Lemondás helyett ketogén

A ketogén diéta sikere azon alapszik, hogy nem megerőltető, nincs észrevehető változás életmódunkban, még megszokott ételeinkről sem feltétlenül kell lemondanunk.

Ha búcsút intünk a szénhidrátok zömének, azzal az egészségnek nyitunk ajtót életünkben, mindenféle fizikai megterhelés – ami valljuk be nem mindenkinek való -nélkül.

A diéta elsősorban a tudatosságról szól, hiszen egy meghozott döntéshez kell a tudatos elszánás. Ami nagyot fog lendíteni elszántságunkon, az a diéta nyomán igen hamar, már hetek után jelentkező és szemmel látható eredmény, magyarán a fogyás.

A diéta során csak az nem kerül a szervezetünkbe, amire valójában nincs is szüksége, és soha nem is volt. Itt minden a mértéktartásról, a helyes egyensúly megtalálásáról, és főként megőrzéséről szól.

A keto diéta hatékonyságának mi magunk vagyunk fokmérői, minden egyes nap után közelebb kerülünk kitűzött célunkhoz, a megálmodott sziluetthez, önbizalmunk visszatéréséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában