szponzorált tartalom

2020.09.08. 13:57

Mi alapján válasszunk férfi pulóvert? Mutatunk öt egyszerű tippet!

<b>Ősszel és télen alapdarab, és tavasszal is rengetegszer felveheti az ember a pulóverét, de csak akkor, ha lapul az alkalomhoz megfelelő darab a szekrényben. Férfi pulóvert vásárolnál? Öt tippel segítünk, hogy jól tudj választani!</b>

Forrás: bolf.hu

1. Keresd az alapdarabokat

Kisportoltabb, izmosabb alkat esetén a testhez simuló, mackósabb férfiak számára a bővebb szabású pulóver a megszokottabb, ám az a legfontosabb, hogy jól érezze magát az ember abban, amit visel. A férfiak ruhatárában nagy szerepet kapnak a pulóverek, ősszel és tavasszal ez a legfelsőbb réteg, amikor nincs szükség kabátra. Sokat lesznek használva, így szükség van az olyan alapdarabokra, amelyek többféle szetthez, nadrághoz illenek. Egy férfi szekrényében általában lapul egy fekete, fehér vagy szürke, egyszínű darab, az sem ritka, ha mindháromból beszerez valaki. Amennyiben neked hiányzik az egyik alapszín az otthonodból, kezdheted ezzel a vásárlást – a Bolf.hu kínálatában többféle fazon is elérhető.

2. Vedd számításba az időjárást

Ha több pulcsid van, és ez nem ritka egy férfi esetében, oda kell figyelni, hogy ezek anyagukban, vastagságukban lehetőleg különbözzenek. Nem arról van szó, hogy nem lehet két ugyanolyan szabású, csak éppen színében eltérő modell a polcodon, de az semmiképp sem javasolt, hogy az összes pulóvered ugyanolyan legyen. Miért? Mert pulcsit hordani a kellemes őszi időben ugyanúgy lehet, mint a legnagyobb téli hidegben vagy a kellemes tavaszi szellőben, csak éppen nem mindegy, melyik időszakban milyen vastagságú darab borítja a felsőtestet. Ha imádod a feketét, de csak egy könnyű garbót szoktál hordani, a hidegebb hónapokra felkészülhetsz egy kötött darabbal, ami megőrzi a tested melegét a leghidegebb időjárásban is.

3. Figyelj az alkalomra

Egy színes, mintás pulcsi kiváló a sporthoz, a hétköznapi ügyek elintézéséhez, egy elegánsabb helyen azonban nem biztos, hogy ez a legbölcsebb választás. Pedig a pulóver alkalmi ruhadarab is lehet, például egy egyszínű, V-nyakú modell, vagy egy garbó a zakó alatt is tökéletesen mutat. Ha valaki feliratos, hatalmas márkajelzéssel ellátott pulcsit vesz fel elegáns helyre, egészen biztos, hogy megbámulják. Amennyiben éppen ez a célod, bátran vágj bele, ha viszont szeretnél beilleszkedni az elegáns vonulatba, szerezz be egy ehhez illő darabot.

4. Ha sportolni készülsz, a funkcionalitás számítson

A kültéri sport kiváló élmény a testnek és a léleknek, ám figyelni kell, hogy a hidegben ne fázzon meg az ember. Erre való a megfelelő öltözködés, amelynek felső rétege sok esetben egy pulóver. Fontos tudni, hogy a sportoláshoz speciális kialakítású modelleket dobnak piacra a gyártók, amelyek bent tartják a test melegét, eközben a felesleges izzadtságot kivezetik. Éppen ezért nem ajánlott akármilyen pulóverben edzeni, futni télen, mert ha a verejtéktől megszívja magát az anyag, nem lesz komfortos a mozgás. Ha tehát sporthoz keresel pulóvert, először a funkcionalitását nézd, csak utána jöhet szóba a divatosság.

5. Ha el akarsz tűnni, a kapucni a jó választás

Mindenki életében vannak napok, amikor semmi kedve kimenni a hideg utcára, emberekkel találkozni, beszélgetni, mégis meg kell tenni, mert például munkába megy az ember. Ilyenkor az egyik kiváló ruhadarab a „rejtőzködésre” a kapucnis pulóver, amelyet a fejünkre húzva a kevésbé figyelmes szempár számára alig észrevehető az ember. Éppen ezért ajánljuk, hogy legalább egy kapucnis pulcsi lapuljon a szekrényedben a kedvetlenebb napokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában