Pákozd

2015.07.05. 17:39

Megérkezett, megy is tovább Kárpátaljáig az ultrafutó

Pákozd - Kőszegről indult, szombaton Székesfehérvárra és Pákozdra érkezett Hidvégi-Üstös Pál ultrafutó.

Silye Sándor

Vasárnap újabb 80 kilométernek lódult neki, hogy július 12-én Ukrajnába, Tiszaújlakra érkezzen, és a Rákóczi ünnepségre fusson be 800 kilométer megtétel után Hidvégi Üstös Pál. A futó alig két hete fejezte be legutóbbi akcióját, 6 nap alatt 500 kilométert teljesített Váctól Viskig, hogy a Koronázó városok Találkozójára érkezzen. De július 2-án újra elrajtolt, hogy a Rákóczi-szabadságharchoz kötődő Kárpát-medencei települések polgárait egy zászló alá hívja.



Hidvégi-Üstös Pál (b) Pákozdon, barátjával, Oláh Lászlóval
Fotó: Kötél László

- Azzal tudunk a legtöbbet segíteni, ha idén Kárpátalján nyaralunk, túrázunk, meglátogatjuk az emlékhelyeket, mulatunk a színes fesztiválokon, vagy épp vadvízen evezünk. Négy éve a Szatmári Béke 300. évfordulóján egy beregi polgármesterekből álló delegációt vezettem Rodostóba, majd Zágontól 3100 kilométert kerékpároztam Tarpáig és 72 helyi megemlékezést kötöttem egybe, létrehozva ezzel az emlékév legnagyobb eseményét. Nagyon fontos számomra a hagyományok ápolása, mert ez is összeköt bennünket. Most is össze kell fognunk, hogy együtt segítsünk Kárpátaljának! - mondta el Hidvégi-Üstös Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!