Otthon

2016.12.14. 15:35

Készítsük el az ajándékot! - Nem csak azzal lehet örömet szerezni, ha sok pénzt költünk valakire

Miközben az adventi vásárokban ötletes és egyénre szabott ajándékokat keresünk, gondoljunk arra is, hogy sokszor a legegyszerűbb ötletből - főleg, ha saját kézzel készül belőle meglepetés - lesz a legszemélyesebb gesztus.

Munkatársunktól

Amikor a gyerekek önálló életet kezdenek, még a legapróbb figyelmesség is jól jön a kezdő háztartásba. S ha a hasznos ajándék ötletesen van becsomagolva, a karácsonyfa alatt is megállja majd a helyét. Például fogjunk egy szép edényfogó kesztyűt, tömjük meg fakanalakkal, evőeszközökkel, vagy egyéb fontos konyhai kellékekkel. Kössük át egy szép szalaggal és máris kész a mutatós, ugyanakkor nagyon praktikus ajándék.

Sokan szívesen adnak és kapnak is ajándékcsomagot élelmiszerrel, vagy illatszerekkel megrakva, bár ez az ajándék egy kicsit fantáziátlan megoldás. De nem akkor, ha a hagyományos kosár helyett a csomagolás is ötletes. Nagy sikere lesz egy olyan illatszercsomagnak, amelyet például egy szép mamuszba rejtünk, de megtölthetünk finomságokkal egy dizájnos viharlámpát, vagy egy nagy méretű, csatos befőttesüveget, amely aztán később tárolásra is használható lesz.

Ha az év végi ajándékozás előtt megállapodnak a kollégák, barátok, hogy csak saját kézzel készített apró ajándékok cserélnek gazdát, süthetünk egészséges és szénhidrátszegény mézeskalácsot, bonbont, vagy szaloncukrot. Ezt az időigényes, ámde nem túl költséges figyelmességet bizonyára értékelni fogják a barátnők, akik így az ünnepek alatt is büntetlenül csemegézhetnek. Receptek széles választékát találjuk gasztroblogokon, vagy receptoldalakon. A sütiket, édességeket csomagoljuk szép papírba, díszes dobozba, vagy szépen feldíszített befőttesüvegbe.

A legnehezebb azon szeretteinket megajándékoznunk, akiknek - ahogy szoktuk mondani - mindene megvan. Akadnak olyan helyzetek is, amikor karácsonyi vendégségbe várnak bennünket, és egy üveg ital helyett valami személyesebbet vinnénk.

Ilyenkor jó ötlet lehet egy különleges karácsonyfadíszt felkutatnunk, amely - bár kategóriájában nem olcsó, mégis megfizethető, ha ajándékként kap szerepet -, és meghívóink karácsonyfáját még sok-sok évig díszítheti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!