Pénzmosás gyanúja

2023.06.30. 15:11

Hollik István a Legfőbb Ügyészhez és a pénzügyminiszterhez fordult Karácsony Gergely mozgalma miatt

Hollik István írásbeli kérdéssel fordult a Legfőbb Ügyészhez és a pénzügyminiszterhez Karácsony Gergely "pénzmosási botrányával" kapcsolatban.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán 2023. május 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán pénteken úgy fogalmazott: "tettem ezt azért, mert az ügy és a főpolgármester hányaveti válasza minimum gyanút keltő".

A titkosítás alól feloldott összefoglaló jelentést mindenki olvashatta. Ez alapján számos kérdés felmerül, de a "dollárbaloldal" azóta sem tud, és nem akar egyértelmű választ adni! - írta Hollik István.

Gondoljunk csak bele: életszerű-e az, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát segítő egyesület számlájára több mint 457 milliót tesznek fel készpénzben, miután Karácsony Gergely visszalépett? Hihető-e az egész balhé a pénzmosás gyanúja nélkül, ha tisztázzuk: az április 3-i választás után 126 milliónyi készpénzt tesznek fel a számlára 'kampányolni'? 

- fogalmazott a kormánypárti politikus.

Ráadásul a készpénzes befizetések 13 alkalommal haladták meg a tízmillió forintos értékhatárt, ezen belül pedig 5 alkalommal az ötvenmillió forintot is. Arról nem is beszélve, hogy a készpénz nagyobb része külföldi valutában volt. Ezek bizony felvetik a pénzmosás gyanúját - írta.

"Éppen ezért írásbeli kérdéssel fordultam a Legfőbb Ügyészhez és a Pénzügyminiszterhez! Mellébeszélés és gyermekded mesék helyett, amiket a dollárbaloldal előad, ideje tisztán látnunk!" - fogalmazott Hollik István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában