Illegális bevándorlás

2021.08.31. 22:56

A görög parti őrség feltartóztatott egy jachtot több mint 120 migránssal a fedélzetén

A fedélzeten lévők állampolgárságát egyelőre nem ismertették.

A görög parti őrség keddre virradóra feltartóztatott egy jachtot 124 migránssal a fedélzetén a Kükládok szigetcsoporthoz tartozó Mílosz partjai előtt.

A görög hatóságok szerint lakossági bejelentést kaptak a Mílosz déli partvonalának közelében hajózó jachtról. A fedélzeten lévő embereket a partra szállították, míg a hajót lefoglalták.

A fedélzeten lévők állampolgárságát egyelőre nem ismertették.

A görög parti őrség szintén kedden számolt be arról, hogy vasárnap 35 illegális bevándorlót fogtak el és őrizetbe vettek két feltételezett embercsempészt Kíthira sziget mellett egy vitorlás fedélzetén. Ez esetben a hatóságok segélyhívásra reagáltak. Az embereket partra vitték, a vitorlás azonban zátonyra futott.

Az Európába igyekvő menedékkérők jelentős része a török partokról próbál átkelni a görög égei-tengeri szigetekre és ezzel az Európai Unió területére. Ugyanakkor Mílosz és Kíthira szigete távol esik a bevett útvonaltól. Mílosz több mint 270 kilométerre, míg Kíthira 460 kilométerre található a legközelebbi török partvonaltól

Görögország fokozta a Törökországgal közös szárazföldi és tengeri határának ellenőrzését elejét véve az illegális bevándorlásnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában