hobbi és szerelem is

2020.08.16. 07:40

Gyarmati Dorina – Akinek a lelke is táncol

A tánc szórakozás, sport, művészet és önkifejezés. Vallja a 19 éves, táncos lábú Gyarmati Dorina. Tehetségéről és ügyességéről sokat elárul, hogy a „Pro Cultura Albae Regiae” díjas fehérvári ikon, Tombor Tímea keze alatt pallérozódik.

Kecskés Zoltán

Nem volt kétsége, hogy a tánccal akar foglalkozni Fotó: Feszt Dorina

Alig akad olyan lány, akit ne varázsolt volna már el életében a modern tánc világa. Ahogyan a kisfiúk tűzoltók vagy pilóták akarnak lenni, a lányok pedig énekesek, táncosok. A fehérvári Gyarmati Dorina az utóbbi mellett tette le voksát. A koronázóváros tánckedvelői is láthatták már és maguk is megcsodálhatták elbűvölő mozgását a táncparketten, ugyanis a Fehérvár táncosa című tehetségkutatóban is fellépett többek

között.

– A szüleim elmondása szerint nagyon mozgékony gyerek voltam, bármikor meghallottam egy zenét, már rögtön roptam rá, így óvodásként elvittek egy tánccsoporthoz, ahol Tombor Tímea volt az oktató, aki által teljesen beleszerettem a modern tánc világába. Egyszerűen teljesen megfertőzött. Mióta a tánc szerelmese vagyok, azóta hozzá járok, gyakorlatilag nála nőttem fel: vajon hány ember mondhatja el azt magáról, hogy a kezdetek kezdetétől egy tanárhoz jár? Minden alapot tőle tanultam! Úgy tartom, hogy minden embernek van valaki, akire felnéz, számomra ő az! Természetesen a szüleim is nagyon nagy példaképek, de ha a szakmai oldalt nézzük, akkor csak Tombor Tímeát tudom mondani! Szakmailag és lelkileg is sokat segített, mindig volt egy-két jó szava hozzám, és biztatott, hogy soha ne adjam fel az álmaimat. Szeretnék egyszer én is ilyen tánctanár lenni, aki ennyire törődik az összes tanítványával, akiből így árad a szeretet és ennyire segítőkész. Csak hálás lehetek neki!

Gyarmati Dorina elmondta, számára hobbi és szerelem is egyben. Ahogy ő fogalmazott, a vérében van a mozgás, mondhatni, a tánc tölti ki az életét, és segíti az önkifejezésben. Így nem volt kérdés, merre visz tovább az útja.

Nem volt kétsége, hogy a tánccal akar foglalkozni Fotó: Feszt Dorina

– Pályaválasztáskor nem volt bennem kétség, hogy a ezzel szeretnék foglalkozni, így kerültem a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumba. Mellette még jártam és a mai napig járok is a Step and Style stúdióba, hogy még jobb legyek, hogy fejlődjek. Az évek alatt kialakult a stílusom. Az iskolában, mondhatni, mindenbe belekóstoltunk, de amiben magamat tudom adni, az a kortárs-modern tánc. Mivel sose voltam a szavak embere, ezért olyan táncstílust kerestem, amelyben úgy tudom megmutatni az érzéseimet, hogy meg se kell szólalnom. Ezért előnyben részesítem az instrumentális zenét, hiszen nem köt a szöveg, a saját gondolataimat tudom használni. A mozdulataimmal elmesélem az adott történetet, érzelmekkel töltöm meg, amit éppen a zene kihoz belőlem. A helyszín pedig egy plusz pozitív dolog: színházban közönség előtt valami fantasztikus érzés szerepelni, de ugyanúgy nagy élményt tud nyújtani szabadban, a természet közelségében táncolni.

Mindegyik fellépése más-más okból volt meghatározó. Valamennyien szép eredményeket értek el, de ami a legfontosabb, hogy sokat kapott ettől a világtól.

– Mindig is önbizalom-hiányos voltam, de a tánc sokat segített ebben. Ki tudom még emelni az akaraterőt és a kitartást, már tudom, hogy a sikerhez vezető út kudarcokkal van kikövezve. Nem lehet szó nélkül elmenni a barátság, az ismeretség mellett, míg a Step and Style stúdióban otthonra leltem. Így nekem már két családom van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!