tehetséges fiatalok művei

2018.06.25. 13:00

Árnyékból a fénybe

Hátrányos helyzetű, ám annál tehetségesebb gyerekek képeiből nyílt kiállítás a nemzeti emlékhelyen.

Tihanyi Tamás

dav

A Pákozdi Nemzeti Emlékhely, Katonai Emlékpark ezúttal egy olyan kiállításnak adott helyet, amelynek megtekintése alkalmat nyújt arra: ne csak katonai, hanem szociális biztonságunkról is szót ejthessünk. Hiszen a biztonság többértelmű fogalom, benne rejlik a közkeletű békevágy, a közlekedés és úgy általában életünk biztonsága, és persze ott szerepel a társadalom belső, szociális biztonsága is. Nem lehet tartósan sikeres egy ország, egy nemzet, ha nem figyel a leszakadó rétegekre, ha nem becsüli az el­esetteket, s nem törekszik arra, hogy a hátrányos helyzetűeken segítsen.

Tehetséges gyerekek rajzait tekinthetik meg Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A június 23-án, szombaton megnyílt kiállítás rá kívánja irányítani a figyelmet hátrányos helyzetű ifjú polgártársaink életére, helyzetére. Be kívánja mutatni, hogy az ilyen helyzetben élő gyerekek is tehetségesek, és tálentumuk lehetőséget ad arra, hogy szakértő segítséggel kiutat találjanak, és maguk is jobbítsanak saját helyzetükön. A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által patronált fiatalok tárlatát Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója nyitotta meg. Görög István, az emlékpark vezetője házigazdaként elmondta: a kiállítás ideje alatt szívesen fogadják a látogatók adományait. Ha valaki úgy gondolja, hogy iskolatáskát vagy más taneszközt szívesen ajánlana fel, azt megteheti a katonai emlékparkban, a kiállítás helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában