Frissen Fejérből

2022.07.27. 20:00

Kinyíltak a kapuk – Hivatalosan is elstartolt a jubileumi FEZEN fesztivál (képgaléria)

Habár kedden egy úgynevezett köszönőnappal kedveskedtek a szervezők azoknak a fesztiválozóknak, akik a pandémiás helyzetben sem váltották vissza bérletüket, a kapuk valójában csak szerda délután nyíltak meg a fesztiválozók előtt.

Bagotai Zsanett, Szanyi-Nagy Judit

Karszalag a helyén, kezdődhet a buli!

Forrás: Bagotai Zsanett / feol.hu

Az úgynevezett nulladik napon is megtelt némi élettel a fesztivál területe, bár még inkább az utolsó simításoké volt a főszerep. A Nene zenekar koncertje után a nagy sikernek örvendő Hősök táncoltatták meg az igazi fesztiválozó keménymagot.

Szerdán a tervek szerint 15 órakor lett volna esedékes a kapunyitás, ám ahogy az lenni szokott, Murphy mindig dolgozik, a technika pedig nagy úr, és ha szembeszáll az emberrel, akkor bizony meg kell vele küzdeni. Már három óra előtt feltorlódott a kocsisor az Új Váralja sori bejárat felől, a biztonságiak pedig terelgették a népet, attól függően, ki milyen szándékkal érkezett, és milyen engedélyt/belépőt tud felmutatni. 

A Mártírok útja felé vettük az irányt, ahol szintén már három óra előtt gyülekeztek az emberek, és az a bizonyos vasúti felüljáró szépen kezdett benépesedni. Telt-múlt az idő, majd kialakult az a bizonyos kígyózó sor, amelyet megszokhattunk a fesztiváloknál, hiszen minden percet ki akarnak élvezni az ideérkezők. A technika azonban itt is közbeszólt, így egy hosszabb várakozás következett, amit igyekeztek türelemmel viselni a fesztiválozók.

 

Aztán elérkezett a pillanat, amire mindenki várt, és elhangzott az a bizonyos mondat, amellyel hivatalosan is kezdetét vette a jubileumi FEZEN, mégpedig az, hogy "engedhetitek őket!"  Mindenki izgatottan vette át a karszalagját, az önkéntesek pedig sürögtek-forogtak, hogy minél gördülékenyebb legyen a beléptetés. A fesztivál szervezői közösségi oldalukon elnézést kértek a technikai problémáért, és megköszönték a fesztiválozók türelmét.

Innentől kezdve pedig mindenki boldogan kérte ki az első italát, kortyolt bele a jó hideg sörbe, és indult el, hogy körbejárja a fesztivál területét. Szó ami szó, hivatalosan is elkezdődött a négy napon át tartó bulizás Fehérváron! 

Galéria az első nap délutánjáról, kora estéjéről (Dzsúdló, The Iron Maidens, fesztiválarcok):

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!