Kultúra

2011.01.25. 14:29

Médiatörvény - MSZP: tartalmi jellegűek a Bizottság kifogásai

Az MSZP úgy véli: nem igaz, hogy az Európai Bizottság pusztán technikai észrevételeket fogalmazott meg a médiatörvénnyel kapcsolatban, a párt szerint a testület kifogásai tartalmi jellegűek.

MTI

Kovács László, a szocialisták alelnöke kedden sajtótájékoztatón azt mondta: rombolja a kormány szavahihetőségét, hogy Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár és Nagy Anna kormányszóvivő azt állította, Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztos - időközben kiszivárgott - levelének egyetlen felvetése sem kérdőjelezi meg a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás magyarországi érvényesülését.
Hozzátette: nem igaz a kormányszóvivő azon állítása sem, hogy a Bizottság csak akkor indít kötelezettségszegési eljárást Magyarországgal szemben, ha a kormány nem válaszol a levélre két héten belül. Elmondta, a Bizottság ezt akkor is megteheti, ha a kormány válaszát nem találja kielégítőnek.
Mandur László országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kijelentette: Neelie Kroes levele két uniós alapelv, a szólásszabadság és az információáramlás szabadsága szempontjából kifogásolja a médiatörvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!