Kultúra

2009.09.01. 02:28

Aggódó szeretet, bizakodás - Bujtor István állapota javul

Veszprém - A Petőfi Színház hétfői társulati ülésén természetesen a teátrum igazgatójának egészségi állapota is szóba került, mindenki bizakodó, a család türelmet kér...

MTI

- Úgy tűnik, a sok aggódás és szeretet nem volt hiábavaló, és Bujtor István színházigazgató egészségi állapota bizakodásra ad okot - mondta Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a Petőfi Színház hétfői évadnyitó társulati ülésén. A veszprémi teátrumot fenntartó önkormányzat vezető képviselője Bujtor István családjának felhatalmazása alapján közölte: beszélt az igazgató feleségével, Bujtor Judittal, aki azt mondta: a család bizakodó, de türelmet kér, és közleményt csak akkor ad ki, ha a színész állapotában jelentős változás áll be. A veszprémi Petőfi Színház igazgatója július 31-én lett rosszul, a szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol azóta is az intenzív osztályon ápolják.Meg nem erősített hírek szerint Bujtor Istvánon korábban gégemetszést hajtottak végre, de a lélegeztető gépről már levették, és önállóan lélegzik. A művészt megkísérlik felébreszteni a mélyaltatásból.

Frenreisz Károly zenész, Bujtor István testvére a híradások egy részét meg tudja erősíteni, de nem helytálló információk is napvilágot láttak. A fivére állapotával kapcsolatban egyelőre csak ennyit mondott: további lassú javulás tapasztalható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!