Kultúra

2009.07.15. 02:28

Beethoven-estek a parkban

Martonvásár - Jó hír a muzsikabarátoknak: az idei nyár se múlhat el Beethoven-estek nélkül, s a színhely ezúttal is az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetének árnyas parkja lesz.

Gábor Gina

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar ezúttal is három koncertet ad, mindig szombatonként, 19 órakor. (Eső esetén, másnap, vasárnap tartják meg a hangversenyeket.) Július 18-án, szombaton - Kocsis Zoltán vezényletével - Haydn: Esz-dúr trombitaversenye és Beethoven III. (Esz-dúr, Eroica) szimfóniája hangzik el. Szólistaként közreműködik: Tóth László (trombita).

Július 25-én Beethoven V. szimfóniája, valamint Krisztus az Olajfák hegyén című műve hangzik el, Antal Mátyás vezényletével, a Nemzeti Énekkar közreműködésével. A műsorban szólisták is szerepelnek: Sáfár Orsolya (szoprán), Szappanos Tibor (tenor), valamint Bretz Gábor (basszus). A sorozat utolsó estje augusztus 1-jén lesz: ekkor Beethoven Esz-dúr zongoraversenye, valamint I. (C-dúr) szimfóniája hangzik el. Szólistaként Kocsis Zoltán zongoraművész lép fel, vezényel: Medveczky Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!