Külföld

2010.08.02. 04:47

Félszáz halottja van a kínai hídomlásnak

Ötvenegyre emelkedett a több mint egy héttel ezelőtti hídomlás halálos áldozatainak a száma a közép-kínai Hunan tartományban, 15 embert még keresnek - közölték helyi kormányzati illetékesek hétfőn.

MTI

A mentők eddig 51 holttestet emeltek ki Luojang (Luoyang) városnál a Jiho (Yihe) folyóból; öt csoport összesen negyven fő körüli létszámmal folytatja az eltűntek keresését. A kormányzat készpénzt ajánlott fel azoknak a helyi lakosoknak, akik csatlakoznak mentéshez, illetve a kutatásoz - tájékoztatott Csou Hong-sen (Zhou Hongsen) megyei vezető.
A Jiho felett átívelő 23 éves, több mint kétszáz méter hosszú és tíz méter magas híd július 24-én rogyott össze az áradó folyót nézők tömege alatt. A vizsgálat első megállapítása szerint a magas vízállású folyó hordaléka, a felgyülemlett fatörzsek, gallyak beszorultak a híd alá, akadályozva ezzel a háborgó folyó útját.
A régi híd romjainál jelenleg rendőrök által felügyelt ideiglenes híd biztosítja a gyalogos átkelést és két napon belül elkészül egy pontonhíd is a könnyebb járműveknek.

Ezek is érdekelhetik