Falunap

2019.05.31. 15:30

Ünnepel a két összetartozó településrész Balinkán

Ezen a héten szombaton tartja szokásos falunapi programját a bánya melletti település. Különféle versenyek is lesznek.

Palocsai Jenő

Wéninger László. A másik orvosi rendelőt is felújítják

Fotó: Pesti Tamás

A Bakony völgyeiben meghúzódó falu két részből áll, Balinka, illetve Balinka Mecsér településrészből. A korábbi gyakorlattal ellentétben nem felváltva, hol itt, hol ott tartják a falunapot, hanem a balinkai kultúrház ad otthont az egész napos rendezvénynek.

Wéninger László polgármestertől megtudtuk, hogy már reggel kilenckor várják a csapatokat, ugyanis akkor indul a főzőverseny. Délelőtt 10 órakor már a családok fi atalabb tagjai is találnak maguknak elfoglaltságot, míg a felnőttek főznek, ugyanis addigra készen áll majd a helyszínen felépített Játékok Palotája, melyben népi játékok forgataga várja a gyerekeket. Emellett lufi bohóc és aszfaltrajzverseny is gazdagítja a gyermekeknek szánt délelőtti programot.

Ahogy azt a közönség megszokhatta az évek alatt, déltől egyig ellenőrzi a zsűri az elkészült finomságok minőségét. Az eredményhirdetést követően egy tányér étellel és sörivó versennyel ünneplik és zárják le a rendezvény gasztronómiai részét.

A gyermekeket arcfestő várja a sátor alatt, míg a felnőttek hennadíszítésekkel lehetnek gazdagabbak.

Délután színpadra lép a Balinka Fitt Dance Tánccsoport, majd Sláger Tibó és az Abba Sisters. Idén is bál zárja a falunapot, ahol a Tibiton együttes zenél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában