hangolódás a húsvétra

2019.03.28. 14:56

Szabad alkotás a Rác utcában április első hétvégéjén

Ékszerkészítés, fafaragás, varrás, tojásfestés, nyuszi- és báránykészítés – e foglalkozásokba is be lehet kapcsolódni az alkotóházak hétvégéjén.

Bokros Judit

Az ékszerek ezúttal üvegből, a ház jegyében készülhetnek

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az április 5-7-ei hétvégén ismét benépesül a Rác utca: ott, a Mesterségek és a Kézművesek Házában rendezik ugyanis a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéjének helyi programjait.

Fehérváron a Fejér Megyei Művelődési Központ (MMK), a Fehérvári Kézművesek Egyesülete és a Terepjárók Diáksport és Kulturális Egyesület csatlakozott az eseményhez. A Mesterségek Házában csütörtökön Juhász Zsófia, az MMK igazgatója elmondta: ezzel a programmal is szeretnék ráirányítani a figyelmet a Rác utcára, s mindenki számára szeretnének lehetőséget teremteni arra, hogy ingyenesen kapcsolódhassanak be az alkotótevékenységekbe.

Az ékszerek ezúttal üvegből, a ház jegyében készülhetnek
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A kézműves egyesület elnöke, Szenczi Jánosné mottójukkal invitálta az érdeklődőket: „Ha Rác utca, akkor kézművesség, és ha kézművesség, akkor Rác utca.” Hatodszor csatlakoznak az Európa szerte megrendezett eseményhez.

Viza Attila önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy már e foglalkozások során is hangolódhatunk a húsvétra.

Az ékszerek ezúttal üvegből, a ház jegyében készülhetnek
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az alkotóházak hétvégéjén, április 5-én 10-16 óra között a Mesterségek Házában a lányok tojást festhetnek, a fiúkat a kötélverés rejtelmeibe vezetik be. Szombaton a Kézművesek Házában szintén 10-től 16 óráig interaktív bemutatók lesznek. A résztvevők varrhatnak, hímezhetnek, üvegékszereket és fafaragásokat készíthetnek, a téma a ház lesz. Vasárnap újra a Mesterségek Háza nyílik meg, ahol 9-12 óra között családi délelőttöt szerveznek a Re-Kreatív Kuckóban, ahol egyebek mellet nyuszi, bárány is készülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában