Életkezdést segítő támogatások

2019.08.10. 07:15

Ötven helybeli fiatallal szerződött Seregélyes tízhavi támogatásra

Kétszázmilliót nyert pályázaton a nagyközség a helybeli fiatalok támogatására – tudtuk meg Horváth Sándor polgármestertől.

Sági Zoltán

Horváth Sándor polgármester tájékoztatást ad a támogatásról

Fotó: Horváth Dóra

Az elnyert támogatásnak három eleme van. Az első elem tíz darab lakás kialakítása olyan fiatalok számára, akik a településen átmeneti lakásmegoldásra szorulnak, például egy folyamatban lévő építkezés időtartamára. A fiatalok két évig vehetik igénybe a lakásokat, csak a rezsi összegét megfizetve. A támogatás második eleme az életkezdést elősegítő támogatás. Ennek keretében az önkormányzat a településen állandó lakcímmel rendelkező 18 és 35 év közötti fiatalok közül ötvennel szerződve, számukra tíz hónapon keresztül havi 64 ezer forintos támogatást fizet. A harmadik elem egy még folyamatban lévő pályázat, amely szintén 18 és 35 év közötti seregélyesi fiatalokat érint. Itt csak a jövő hónapban hirdetnek eredményt. Ez utóbbi, tanulási és lakhatási támogatás olyanokat segít, akik Seregélyesen vagy vonzáskörzetében dolgoznak és felsőoktatási hallgatók.

Horváth Sándor polgármester tájékoztatást ad a támogatásról
Fotó: Horváth Dóra

Az e heti szerződéskötési rendezvényen Horváth Sándor polgármester a megjelent fiatalok előtt összefoglalta a szerződéssel kapcsolatos tudnivalókat. Ismertette az életkezdést elősegítő támogatás lehetőségeit, különös tekintettel az önkormányzati lakások felújítására és bebútorozására. A szerdai rendezvény a pályázati feltételek és az elszámolási kötelezettségek ismertetése mellett alkalmat teremtett arra is, hogy a fiatalok egymással, a polgármesterrel és a projektmenedzsment tagjaival átbeszéljék a pályázatban rejlő lehetőségeket. A szerződések előkészítésének és az aláírások lebonyolításának feladatában az önkormányzat gazdasági vezetése állt helyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában